Ελπίδα ανθρωπιάς

Στις δύσκολες ώρες της βάρβαρης στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο, η θλίψη, η οργή και η απογοήτευση είναι επόμενο να κυριαρχούν… Το ανθρώπινο όν στις κτηνωδέστερες εκφράσεις του απειλεί το περιβάλλον με εκ θεμελίων εκρίζωση.

Σε μία αποθέωση εγωκεντρισμού η απειλή, που επικρέμαται σε διάφορα μέρη του πλανήτη δεν αφορά μόνον ούτε κυρίως τον άνθρωπο… Η ζωή χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη δισεκατομμυρίων ειδών και χωρίς αυτά η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι δυνατή.

Ο καπιταλισμός, όμως, βρίσκεται στην μέχρι σήμερα επιθετικότερή του στιγμή. Οι σιωνιστές θεωρούν, πως το εθνικιστικό τους όραμα για το ‘μεγάλο Ισραήλ’ είναι νόμιμο δικαίωμά τους μετονομαζόμενο σε ‘αυτοάμυνα’. Όπως το αποκαλούν και οι ‘Δυτικοί’ φίλοι του. Σε αυτό το πλαίσιο τα εκατομμύρια των παλαιστινίων και των άλλων Αραβικών και Μουσουλμανικών λαών της περιοχής είναι β’ διαλογής και κάθε βάσανος, κάθε πόνος, κάθε θάνατος είναι απολύτως ανεκτός…

Ομως, μέσα από την βαρβαρότητα και την κτηνωδία ξεπηδάει η ελπίδα, το χαμόγελο, η αισιοδοξία για αύριο.

Μας το προσφέρουν οι χιλιάδες Εβραίοι διαδηλωτές στην Wall Street, που ζητάνε τον τερματισμό του πολεμικού εφοδιασμού της πολεμοκάπηλης κυβέρνησης Νετανιάχου. 

Απαιτούν να σταματήσει η παράδοση όπλων στο Ισραήλ, να σταματήσει η ‘γενοκτονία’, όπως δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν τις ενέργειες του Ισραηλινού κράτους σε βάρος Παλαιστινίων και Λιβανέζων…

Μια ομάδα διαδηλωτών φορώντας κόκκινα πουκάμισα κρατούσαν πανό που έγραφαν «Οι Εβραίοι λένε να σταματήσεις να οπλίζεις το Ισραήλ»

Την διαδήλωση, διοργάνωσε το Jewish Voices for Peace, που έχει από την αρχή του πολέμου και μέχρι τώρα πραγματοποιήσει δυναμικές διαδηλώσεις υπέρ της Ειρήνης, κατά του Σιωνισμού και των Ιμπεριαλιστών προστατών του.  

Εκατοντάδες Εβραίοι ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης κατέβηκαν στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξη των ΗΠΑ σε αυτό που αποκαλούν «γενοκτονία» του Ισραήλ στη Γάζα. Δεκάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η φιλειρηνική ακτιβιστική αυτή ομάδα έχει γράψει στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Οι ΗΠΑ δεν εξοπλίζουν το Ισραήλ για να προστατεύσουν τους Εβραίους. Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Ισραήλ για το δικό τους κέρδος και τον έλεγχο της περιοχής...

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να πιστεύουμε ότι το κονδύλι του 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ισραηλινή κυβέρνηση είναι για την «εβραϊκή ασφάλεια»….

Αρνούμαστε να αφήσουμε τις παραδόσεις, τις ιστορίες και την ταυτότητά μας να χρησιμοποιηθούν για τη σφαγή Παλαιστινίων».

Δεν είναι εύκολο να συλλάβει κανείς το ήθος, την παρρησία, το θάρρος αυτών των αγωνιστών της ανθρωπιάς…

Για την ώρα, δεν είναι τόσοι ώστε να καταφέρουν να ματαιώσουν τα πολεμικά εγκλήματα του ιμπεριαλισμού. Είναι όμως πολλοί για να διώχνουν την πίκρα και την μιζέρια και να ενσταλάζουν ελπίδα και κουράγιο στην ψυχή της ανθρωπότητας…  

 

 

Σχόλια