ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Τάλεγε ο Χάρρυ Κλυν...

Το ό,τι τα λεγόμενα του Χάρρυ Κλύν είχαν "προφητική" αξία το είχαμε πολλές φορές υποστηρίξει. Ισως αυτό είναι η αιτία, που με την πρόοδο του χρόνου, οι ατάκες του Χάρυ έχασαν μέρος της χιουμοριστικής τους αξίας αφού από την σφαίρα του γκροτέσκ πέρασαν στην ίδια την πραγαμτικότητα της ζωής μας... Η ζωή μας, εν ολίγοις, έχει ξεπεράσει και τα τολμηρότερα καλαμπούρια...Ο καλός φίλος ΝΜ, που τα e-mail του μας τροφοδοτούν με σπουδαίο υλικό (όπως θα έχετε διαπιστώσει οι τακτικοί αναγνώστες της ΦΑΙΑΚΙΑΣ) βρήκε και μας έστειλε κείμενο του Χάρυ Κλυν, όπως παρουσιάστηκε το 1983 στην παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα. Το λάβαμε, όπως απομαγνητοφωνήθηκε και σας το παρουσιάζουμε... Τα σχόλια δικά σας...

Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
-Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
-O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.
-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.
-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.
«Εδώ και δύο χρόνια (εννοει το 1981 που το ΠΑΣΟΚ εγινε κυβερνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει............
Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»
Δημοσίευση σχολίου