Πνεύμα και ηθική...

...Ελεγε και ξανάλεγε ο μακαρίτης Βασίλης Αυλωνίτης, την ώρα, που του έτρεχαν τα σάλια για μικρές ζουμερές υπάρξεις... H πιο χαρακτηριστική αττάκα του Ελληνικού κινηματογράφου καθειρώνευσης της υποκρισίας και του Φαρισαϊσμού... Η ίδια ρήση ταιριάζει και για την πρωτοφανή καθυστέρηση των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας, που εγλωβίστηκαν στους ατμούς του σκανδάλου Siemens... Κανένας πολιτικός ανήρ δεν αναλαμβάνει σήμερα την ευθύνη επικύρωσης των σχετικών συμβάσεων με τον Γερμανικό κολοσσό, την ίδια ώρα, που είναι απολύτως γνωστό, ότι με βάση τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των έργων, μόνον η Siemens, μπορεί να υλοποιήσει την ολοκλήρωση και την λειτουργία 7 (!!!) έτοιμων σταθμών, που περιμένουν επί 3 χρόνια ... Και μαζί περιμένουν περίπου εκατόν εξήντα χιλιάδες επιβάτες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το μέσο, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους, την οικογενειακή τους οικονομία αλλά και την συνολική εθνική οικονομία γενικότερα... Για αναλυτικότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε στον σημαντικό δικτυακό τόπο ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (http://www.ypodomes.com/).

Στην ουσία πρόκειται για σκάνδαλο εφάμιλλο τουλάχιστον εκείνου των δωροδοκιών... Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις την χωρίς κανένα λόγο και επί μία 3ετία αναβολή λειτουργίας σημαντικότατων επεκτάσεων του εξαιρετικά μικρού δικτύου μετρό της πρωτεύουσας, που θα ήταν ταυτόχρονα και ανάσα στο κυκλοφοριακό άγος του λεκανοπεδίου...

Αλλά είπαμε... Μπορεί να ταλαιπωρείται το δύσμοιρο κοινό, μπορεί να στενάζουν οι δρόμοι, μπορεί να φουντώνουν το όζον, τα μονοξείδια και τα διοξείδια των ρύπων, αλλά πάνω απ' όλα Πνεύμα και Ηθική..

Σχόλια