Κάποιοι λίγοι, πού και πού...

... είναι οι αντιδρώντες εις την φιλελευθέραν κσι δημοκρατικοτάτην Δύσιν για τα εγκλήματα στην Γάζα... Η Βρετανίδα Υπουργός, έχει βέβαια το "προτέρημα" του θρησκεύματος αλλά -όπως κια να το κάνουμε- τέτοια ευαισθησία για Υπουργό του κ.Κάμερον είναι αξιοσημείωτη... Το σημείωμα μας έστιλε ο φίλτατος ΠΑΠ και σας το παρουσιάζουμε...


Ενώ στις ΗΠΑ δεν κινείται τίποτε εκτός από την φιλοισραηλινή προπαγάνδα και την πολιτική διαφήμιση που επιχειρεί να δικαιώσει τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ, με την πλήρη κυβερνητική υποστήριξη από πλευράς Ομπάμα και Κέρρυ,  μια είδηση από τη Μεγάλη Βρεττανία έρχεται να ταράξει τα θολά νερά όχι μόνο της χώρας της, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε. και όχι μόνο.
Η παραίτηση της υπουργού των κοινοτήτων και τοπικών κυβερνήσεων και υφυπουργού εξωτερικών της Sayeeda hussein Warsi, γνωστής ως Lady Warsi.
Η υπουργός και σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης του Κάμερον, παραιτήθηκε χθες δηλώνοντας ότι η πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με την κρίση στη Γάζα είναι “ηθικά απαράδεκτη”, και ότι δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας.
Τόνισε δε ότι θα έχει”μακροχρόνια αρνητική επίδραση στην φήμη μας, σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο."
Πρόσθεσε επίσης ότι η ενέργειά της αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά επιβάλλονταν από την ανησυχία που επικρατεί στο υπουργείο εξωτερικών σε σχέση με τους χειρισμούς  των πολιτικών θεμάτων και τον τρόπο που παίρνονται οι πολιτικές αποφάσεις το τελευταίο καιρό.
Η Lady Warsi πακιστανικής καταγωγής και μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, μεγάλωσε στο Dewsbury, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, και εργάστηκε ως δικηγόρος πριν μπει στην πολιτική, όπου κατέχει το υπουργικό αξίωμα, εδώ και τέσσερα χρόνια.
Στο γράμμα της παραίτησής της προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι :

“Ιδιαίτερα ως υπουργός με ευθύνη για τα Ηνωμένα Έθνη, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πιστεύω ότι η προσέγγισή μας σε σχέση με την τρέχουσα σύγκρουση στη Γάζα δεν είναι  συνεπής με τις αξίες μας, ειδικότερα με τις  δεσμεύσεις μας ως προς  το κράτος δικαίου και την μακραίωνη ιστορία μας για την υποστήριξη του Διεθνούς Δικαίου.” 

Σχόλια