Υψηλόν φρόνημα...

...διακρίνει κανείς σε κύκλους των δανειστών μας, που συνιστούν εις εαυτούς και αλλήλους ψυχραιμία... Ο ευαγής π.χ. οργανισμός Bloomberg συνιστά στην Ευρώπη (διάβαζε στους μεγαλοτραπεζίτες της Ηπείρου και το πολιτικό τους προσωπικό) να ..."μην υποχωρήσουν έναντι των Ελληνικών απαιτήσεων"... 
Στην αρχή στην ΦΑΙΑΚΙΑ αγανακτήσαμε αλλά τα επιχειρήματα του Bloomberg είναι συντριπιτικά και μας υποχρέωσαν να σκύψουμε ταπεινά το κεφάλι... 
Μπορεί λέει το ΑΕΠ της χώρας να έχει μειωθεί κατά 25% από το 2009, παραμένει, ωστόσο, διπλάσιο σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από την ένταξη στο ευρώ, το 2002.
Μπορεί οι μισθοί  λέει να μειώθηκαν κατά 20% μετά το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά παραμένουν ψηλότεροι σε σχέση με το 2001. 

Εμείς στην ΦΑΙΑΚΙΑ αναλογιστήκαμε, πόσο έχει ανέβει το βιοτικό μας επίπεδο από το τέλος της Επανάστασης του 1821, πόσο έχει μεγαλώσει το οδικό δίκτυο της χώρας από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και αισθανθήκαμε, ότι τα επιχειρήματα των δανειστών είναι συντριπτικά σε βάρος μας... Μία φωνή λογικής, λοιπόν, μας εγκαλεί να βρωντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από το χρέος!!! Κάτω τα χέρια από τα μνημόνια!!! Λιτότητα και Αγιος ο Θεός!!! Σφάξτε μας αγάδες μου να αγιάσουμε!!!

Σχόλια