Περί αστυνομοκρατίας και αριστερής ενίσχυσης της


Εγραψε ο Φίλτατος Γιώργος Ρούσης και η Φ Α Ι Α Κ Ι Α αναπαράγει.
Σημείωση: Η ΦΑΙΑΚΙΑ έτσι και αλλιώς θα αναπαρήγαγε κάθε δημοσίευμα, χωρίς κανένα, έστω και υποσυνείδητο, κριτήριο λογοκρισίας... Το έχουμε δείξει, νομίζουμε, όλα τα 10 προηγούμενα χρόνια λειτουργίας... Εδώ όμως αισθανόμαστε την επιθυμία να υπογραμμίσουμε την λεκτική και εννοιολογική ταύτισή μας με το κείμενο... Φαίνεται αυτό εξάλλου αν διαβάσετε προηγούμενες αναρτήσεις... Π.χ. "Η πλατεία να είναι γεμάτη;"
  
Από τη μια με πρόφαση την προστασία από την πανδημία, έχουμε να κάνουμε με την ενίσχυση της καταστολής, η οποία είναι απαραίτητη για να περάσουν τα βάρη της δομικής κρίσης του καπιταλισμού, η οποία εντάχθηκε λόγω αυτής της πανδημίας, στις πλάτες του λαού.
Από την άλλη έχουμε να κάνουμε με μια αντίδραση ,στα αναγκαία κατά της πανδημίας μέτρα προφύλαξης, η οποία κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν με τις παραλίες και τις εκκλησίες, παρά το αριστερό της αν όχι επαναστατικό προσωπείο, στην πραγματικότητα αρμόζει σε εγωιστικές, αντικοινωνικές, ατομικότητες και ομάδες, παράγωγα του κυρίαρχου συστήματος, οι οποίες θεωρούν ότι εναντιώνονται σε αυτό παραβιάζοντας αυτά τα μέτρα, κάτι το οποίο και οδηγεί την "φιλήσυχη", "σιωπηρή" πλειοψηφία να δικαιολογεί την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής .
Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο δίπολο η στάση  που αρμόζει σε όσους έχουν συνείδηση της πραγματικότητας είναι :
1. Άρνηση εφαρμογής της χαλάρωσης των αναγκαίων μέτρων, για την προστασία από την πανδημία, η οποία επιχειρείται με βάση τη λογική το κέρδος πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
2. Μαζική, οργανωμένη αντίδραση κατά της κρατικής καταστολής, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης , και αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα .
3. Αγωνιστική διεκδίκηση υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας, άμεσης  αποεμπορευματοποίησής της και εθνικοποίησης των ιδιωτικών μονάδων παροχής της, και  παραγωγής φαρμάκων. 

Σχόλια