ΟΠΕΡΑ ΜΠΟΥΦΑ ή ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΦΑ

Με το ζήτημα του Ερημίτη ο φίλτατος Δημήτρης Λεβέντης έχει ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό με εξαιρετική αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, πλάϊ στους κατοίκους και τα κινήματα της περιοχής... Γι' αυτό οι τοποθετήσεις του είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες και κατατοπιστικές ... Παραθέτουμε, λοιπόν τελευταίο σχετικό κείμενο του Μήτσου...

 

ΟΠΕΡΑ ΜΠΟΥΦΑ ή ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΦΑ

 


Ο πρώην ευρωβουλευτής του Πασόκ και νυν βουλευτής του Μέρα 25 Κρίτωνας Αρσένης με πλούσια δραστηριότητα και θητεία στην οικολογία και τις βιοκαλλιέργειες έθεσε με μία φράση τη λύση γιά το τεράστιο ηθικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την προαναγγελθείσα πυρκαγιά από τα πρωθυπουργικά χείλη.




Να απαγορευτεί ΤΩΡΑ η έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας για τα επόμενα 20 χρόνια ώστε να μπορέσει η φύση να ξαναδημιουργήσει ότι καταστράφηκε.

Ναί ! η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να περιφρουρήσει το κύρος και την αξιοπιστία της ή τουλάχιστον ότι έχει μείνει απ΄αυτά παίρνοντας απόσταση από τις προγραμματισμένες "επενδύσεις " γιατί όσο και τυχαία να είναι η ταύτιση της πρωθυπουργικής ρήσης με το σημερινό καρβουνιασμένο τοπίο των 200 στρεμμάτων πρέπει να απομακρυνθεί από οποιαδήποτε σκιά βαραίνει τη σημερινή τραυματική πραγματικότητα.
Μόνο με κάτι δραστικό όπως η 20χρονη αναστολή έκδοσης οιασδήποτε οικοδομικής άδειας στην περιοχή μπορεί να αποσείσει την κάθε υποψία ηθικής αυτουργίας η εμπλοκής στη χτεσινή φωτιά που από τις πρώτες εκτιμήσεις των πολλαπλών εστιών είναι εμπρησμός.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη ακόμη για ένα σοβαρότατο λόγο ..ότι υπερασπίζεται προχειροστημένη φούσκα μιας επιχειρηματικής ομάδας που δεν διαθέτει ακόμη ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ πλην αυτής της κατεδάφισης του παρατηρητήριου.

Άν είχε θα επεδείκνυε τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κάποιας εμπεριστατωμένης μελέτης ένα πλάνο ενός σπιτιού βρέ αδελφέ ....
αλλά τίποτα πλην των γενικών εγκρίσεων .επειδή η πλαγιά είναι δύσκολη να δουλευτεί ακόμα και στο χαρτί και η ανάπτυξη κτιρίων φαίνεται εξαιρετικά πολυδάπανη και η απόδοση ασύμφορη και δεν αρκούν το ελλιπέστατο πολεοδομικό διάγραμμα με αντιφατικές αναφορές και τα προοπτικά εικονικής πραγματικότητας (renderings) που έχουν παρουσιασθεί σαν τελική εικόνα της "επένδυσης για να πείσουν περί αναπτυξιακών προθέσεων.

Οχι όπερα μπούφα αλλά θέατρο μούφα - είναι η όλη υπόθεση που σαν σκοπό έχει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες δηλαδή τον "αέρα " των μέχρι στιγμής αδειοδοτήσεων σε όσους πεισθούν ότι κάτι τέτοιο είναι πραγματοποιήσιμο ή σε όσους θέλουν με ακριβό κόστος να περιφρουρήσουν την περιοχή.

Τέλος έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ μια αισχρή λασπολογία κατά των παραγόντων της υπεράσπισης του ερημίτη από φιλελέδικους κύκλους της ελεεινής μορφής.

Οτι τάχατες όπως και στη Λευκίμμη εδώ και δύο χρόνια μια ομάδα "ταλιμπάν " έβαλε τη φωτιά για να κηρυχτεί αναδασωτέα η περιοχή και να μην προχωρήσει καμία δόμηση. για να σαμποταριστεί η πανάκεια της νέας ανάπτυξης.

Καλά που δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο οικολογικών κινημάτων Βόρειας Κέρκυρας και Λευκίμμης ούτε στην σύνθεση ούτε στην μορφή αλλά εκεί δεν κάηκαν δάση αλλά εγκαταστάσεις υποδομής του ΧΥΤΑ, που λειτούργησε και οι κάτοικοι εναντιώνονταν δυναμικά συγκρουσιακά επί χρόνια επειδή έβλεπαν να απειλείται η υγεία και η γη τους.
Και τα σαμποτάζ δεν είχαν τη συγκατάθεση του μαζικού κινήματος του νότου οι σουπιατζήδες τύποι της τοπικής Αριστείας δεν είναι ικανοί να στήσουν ούτε μια χοντροκομμένη προβοκάτσια.

Η αναφορά του υπεύθυνου της εταιρείας για το "οικόπεδό μας " είναι κάπως βιαστική μιας και τελεί ακόμα υπό διαλυτική αίρεση η αγορά από το ΤΑΙΠΕΔ. Οπότε, τα μου και μας αφήστε τα για το ελληνικό δημόσιο… Η ενημέρωση από τον ίδιο πως η επιστημονική ομάδα ανάπτυξης και προστασίας περιβάλλοντος της εταιρείας, ήδη καταρτίζει σχέδιο αναδάσωσης της καμένης δασικής περιοχής μάλλον είναι περιττή διότι αν οι επιστήμονες και σύμβουλοι της εταιρείας στο landscaping είναι του επιπέδου των συντακτών της υψομετρικής μελέτης η του πολεοδομικού σχεδιασμού τότε αφήστε καλύτερα παιδιά...

Η φύση θα βρει το δρόμο μονάχη της.

Καλώ όσους πιπιλάνε την καραμέλα της πράσινης ανάπτυξης ας ρίξουν στο τραπέζι τα χαρτιά της μελέτης τους, γιατί τόσο καιρό θέτω το ερώτημα: Που είναι τα σχέδιά σας ? Κι ας μας δείξουν ότι πρόκειται για πράσινα κτίρια σε πραγματικό και νόμιμα διαμορφωμένο έδαφος σας προκαλούμε να μιλήσουμε με χαρτιά μολύβια και γνώσεις.

Και τότε να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος ... Περιμένουμε παίδες...


Σχόλια