Ένα σχόλιο…

Ο φίλτατος Στέφανος Πάντος μας απέστειλε το παρακάτω κείμενο-σχόλιο. Αναφέρεται στην συζητημένη επίσκεψη Μητσοτάκη στον Αη Στράτη και βρίσκει την ευκαιρία να κάνει συγκρίσεις με παλιά επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στον ίδιο μαρτυρικό τόπο το 2007. Παραθέτουμε…

 

Νοέμβριος 2007… Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στα εγκαίνια του Μουσείου Δημοκρατίας στον Αγιο Ευστράτιο.

Σήμερα οι Έλληνες”, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, “ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και εκλογική συμπεριφορά, τιμούμε όλες και όλους όσοι αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά, θέτοντας το συλλογικό πάνω από το προσωπικό συμφέρον.

Αποδεικνύουμε στην πράξη το σεβασμό μας στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα”.

Η ποιότητα της δημοκρατίας που απολαμβάνουμε σήμερα, η εθνική συμφιλίωση, η ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε όλοι μισαλλοδοξίες και προκαταλήψεις.

Χρειάστηκε να επουλώσουμε πληγές δεκαετιών.

Χρειάστηκε υπεύθυνοι και οραματιστές ηγέτες, απ’ όλες τις πλευρές, να κάνουν θαρραλέα βήματα μπροστά”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά σε προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Ηλίας Ηλιού, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Από τη σημερινή εκδήλωση βγαίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Με γνώμονα τα διδάγματα της Ιστορίας, με πίστη στις δυνάμεις μας, ενωμένοι όσο ποτέ, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βγαίνουμε μπροστά. Από δω, από τον Αη Στράτη, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας… Στέλνουμε μήνυμα Δημοκρατίας”, κατέληξε στην ομιλία του ο τότε πρωθυπουργός.

Σε πλήρη αντίθεση και αναντιστοιχία ο σημερινός πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις 15 χρόνια μετά, χθες στον Άγιο Ευστράτιο μας είπε ότι είναι τοπόσημο διχασμού ο Αη Στράτης!

Είναι απολύτως κατανοητή η πρόθεση του Κυριάκου Μητοστάκη να μην στενοχωρήσει τους ακροδεξιούς από την παράταξή του και συνολικά το ακροδεξιό πολιτικό του ακροατήριο.

Ιδίως μάλιστα την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Αυτό, το τελευταίο θα ήταν ανεπίτρεπτο όταν 3 από τους κυριότερους εκπρόσωπούς της, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Θανάσης Πλεύρης κατέχουν κομβικά υπουργεία στην κυβέρνησή του.

Σήμερα Ιανουάριος 2022…

Αυτός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν είναι ούτε ηλίθιος ούτε ανιστόρητος…

Απλά είναι επικίνδυνος ακροδεξιός και προκλητικός.

Ας τον καμαρώνουν οι ακροδεξιοί και κάποιοι δημοκράτες που τον ψηφίζουν…

 

  

Σχόλια