Σκέψεις μου για Ουκρανία

Ο τίτλος του σημειώματος του φίλτατου Στέφανου Πάντου περιγράφει και το περιεχόμενό του πάνω στο υπέρτατο ζήτημα της τρέχουσας επικαιρότητας. Παραθέτουμε.

 

Σκέψεις μου για Ουκρανία.

1. Να θυμόμαστε ότι «ο ΠΟΥΤΙΝ και το ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο!»

Να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ενδοκαπιταλιστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και έχουμε να κάνουμε με σκληρούς ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών χωρών.

Η Ρωσία είναι μια καπιταλιστική χώρα και είναι μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη.

2. Σαφώς μια μεγάλη υπερδύναμη η Ρωσία, που κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, από εδώ και εμπρός δεν θα κάνει πίσω σε τίποτε.

Στην περίπτωση της Ουκρανίας έχει το τραγικό σχετικό «δίκιο του ισχυρού» μιας υπερδύναμης.

Οι αντίπαλοι (η Δύση, ΝΑΤΟ και Αμερικάνοι) προσπαθούν να την περικυκλώσουν ακόμη πιο ασφυκτικά με πυραύλους και στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ πολύ πιο κοντά της από ό,τι τα έχουν καταφέρει από τα χρόνια της κατάρρευσης το 1990 μέχρι σήμερα.

Όποιος  και εάν ήταν  στη θέση του Πούτιν, ακριβώς το ίδιο θα έκανε.

3.Η Ρωσία δεν θα ξανακάνει ποτέ πίσω πια. Έκλεισε τις στρατιωτικές πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες της με την τεράστια άλλη υπερδύναμη την Κίνα, είναι ισχυρή οικονομικά και δεν φοβάται τίποτε.

Είναι εντελώς αστεία αυτά που λένε οι δυτικοί για μέτρα και εμπάργκο κλπ κλπ.

4.Δεν μπορούν οι Δυτικοί να κάνουν τίποτε πλέον απέναντι σε Ρωσία και Κίνα, σε δυο κολοσσούς υπερδυνάμεων.

Οι οικονομίες της Δύσης είναι εντελώς μπλεγμένες και εξαρτημένες από το αέριο της Ρωσίας…

5.Και μόνο τις φάτσες ηγετών να δει κάποιος, καταλαβαίνει…

Απο τη μια μεριά ο Πούτιν και η Κίνα που είναι απόλυτα οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και στις χώρες τους. Και από την άλλη μεριά οι αστείες φάτσες ζόμπι και κόμικ του Τζόνσον, του Μπάιντεν, του Σόλτς και του Μακρόν….

6.Το αποτέλεσμα είναι τραγικό.  Κάποιοι κακόμοιροι Ουκρανοί και Ρώσοι φαντάροι και πολίτες θα πεθάνουν για τα συμφέροντα των υπερδυνάμεων. Ακόμη περισσότεροι Ουκρανοί και Ρώσοι πολίτες θα οδηγηθούν στην φτώχεια και στη δυστυχία.

7.Δεν ξεχνάμε ότι όλος αυτός ο συρφετός των άθλιων πολιτικών που μιλάει για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας πριν λίγα χρόνια υποδαύλιζε και αναγνώριζε και επικροτούσε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

8.Η Ουκρανία θα είναι μόνη της, όπως είμαστε και θα είμαστε και εμείς μόνοι μας…

9. Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος.

Πριν απ΄αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι.

Οταν ετέλειωσε ο τελευταίος υπήρχαν νικητές και νικημένοι.

Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα.

Στους νικητές, ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.

Μπρεχτ.

Κάποτε θα αντιληφθεί ο λαός μας την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ, και θα αντιληφθεί ότι η ιμπεριαλιστική Ρωσία αγωνίζεται για τα δικά της συμφέροντα …


Σχόλια