Κάτω οι μάσκες

Οι προσαρμοστικές μας ικανότητες δοκιμάζονται τώρα, που βρισκόμαστε μπροστά σε δύο συμφορές: πανδημία και πόλεμος… Φαίνεται, πως ο δεύτερος κατισχύει της πρώτης…Ετσι και αλλιώς μας προετοίμαζαν για μεγάλα ανοίγματα με τον κορονοϊό και πριν από την εισβολή. Πόσο μάλλον τώρα… Ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης σχολιάζει…

 

Κάτω οι μάσκες

Ουδέν κακόν αμιγές καλού και ιδιαίτερα όταν το κακό δεν είναι στην πόρτα μας… Ο πόλεμος με την έναρξη του εξουδετέρωσε από τα μέσα ενημέρωσης την πανδημία. Φύγανε οι μάσκες και τουλάχιστον στους ανοιχτούς χώρους μπορούμε πλέον να περπατάμε και να αναπνέουμε ελεύθερα!

Τα ημερήσια ανακοινωθέντα περί κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων έχασαν την επικαιρότητα τους. Οι εκρήξεις βομβών και οι συνεχείς πολεμικές ειδήσεις και εικόνες, πήραν τη θέση των εμβολίων, των κρουσμάτων και των θανάτων, καλύπτοντας τα δελτία της «ενημέρωσης» μας!

Το σκηνικό άλλαξε και οι ανακοινώσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων αντικαταστάθηκαν από διακεκριμένους στρατιωτικούς αναλυτές, με πληροφορίες «εγκυρότερες» ακόμα και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί του ποιοι βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια… Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ «καλύφθηκαν» εγκαίρως με την αποστολή πολεμικού υλικού στους αμυνόμενους του Κιέβου…

Το ουδέν κακό αμιγές καλού ισχύει απολύτως στην επίθεση του Πούτιν, αφού απέδειξε την αφοσίωση των Ευρωπαίων στα ιδανικά της ειρήνης και του ανθρωπισμού! Και αυτή τη φορά με μια αντιπολεμική δράση συντονισμένη και πιο αποτελεσματική από εκείνη που επέδειξαν στην κατεδάφιση της Γιουγκοσλαβίας…

Αυτό το αποδεικνύει και η αντιμετώπιση των Ουκρανών προσφύγων από τις γειτονικές χώρες των οποίων βρήκαν ολάνοικτα τα σύνορα, χωρίς τις γνωστές αφιλόξενες σιδερένιες αμπάρες. Σημάδια των καιρών που δείχνουν τον αλτρουισμό των ηγετών αυτών των χωρών απέναντι στους λευκούς, κατάξανθους με τα γαλάζια μάτια πρόσφυγες!

Το «καλό» αυτό του πολέμου είναι ότι φέρνει στην επιφάνεια – για όσους βέβαια επιθυμούν να βλέπουν – τη διαφορά αντιμετώπισης εκείνων των πολέμων που μαίνονται στην «αθέατη» πλευρά του πλανήτη, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς – μεταξύ των οποίων και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών -, με τραυματίες και ξεριζωμένους πρόσφυγες, όχι όμως λευκούς, ξανθούς και… ενδεδυμένους.

Είκοσι τουλάχιστον πολεμικές συρράξεις και εμφύλιες συμπλοκές βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα, σε διάφορες περιοχές, όμως καμιά απ’ αυτές δεν «παίζει» στα τηλε-παράθυρα. Και δικαιολογημένα, γιατί δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Δεν είναι πόλεμοι στην καρδιά του «πολιτισμού», αλλά στο κολασμένο περιθώριο. Οργανώνονται από πολυεθνικές εταιρίες με μισθοφόρους, για την εξασφάλιση επάρκειας «προϊόντων» τις «Μαύρες Παρασκευές»!

Χαρακτηριστική περίπτωση των «άγνωστων πολέμων» ο δεκαετής εμφύλιος της κατεστραμμένης και σε βαθύ λιμό Υεμένης… «Η σύγκρουση στην Υεμένη μόλις ξεπέρασε ένα επονείδιστο όριο με 10.000 παιδιά νεκρά ή τραυματισμένα από την έναρξη των μαχών», κατήγγειλε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της Unicef.

Στο Πακιστάν και Αφγανιστάν οι πόλεμοι στοίχισαν τον θάνατο σε περίπου εκατό πενήντα χιλιάδες ανθρώπους και όσοι δεν πέθαναν πάνω στη μάχη ο θάνατος τους περίμενε αργότερα από πληγές και κακουχίες… Στο Κονγκό πόλεμος οδήγησε στο χώμα μισή Ελλάδα σε πληθυσμό… Πόλεμος βουβός και η πείνα, η ανυπόφορη δίψα, ασφαλώς και ο καθημερινός θάνατος από αρρώστιες που στις χώρες των «πολιτισμένων» είναι για τους περισσότερους μακρινό παρελθόν…

Αγανακτεί κανείς, ακούγοντας τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ που, προκειμένου να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα της εισβολής, απαξιώνει τα Χολιγουντιανά πρότυπα του καλού γιάνκη, που θυσιάζεται στη προσπάθεια του να εκπολιτίσει το βάρβαρο ερυθρόδερμο! Τελικά, όμως, μετά από μια τιτάνια πολύχρονη προσπάθεια ο «Τζον Γουέιν» το επιτυγχάνει, με αποτέλεσμα η φυλή των Ινδιάνων να είναι σήμερα είδος υπό εξαφάνιση!

Πάντως, όλες αυτές οι κιλοβατώρες που καταναλώνονται σε εικοσιτετράωρη βάση σε τηλε-αναλύσεις με εξειδικευμένους Ρωσολόγους, δεν πάνε χαμένες∙ μας πείθουν τελικά πως υπάρχουν καλοί δυτικοί πόλεμοι που γίνονται για τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και κυρίως για την ειρήνη και κακοί, ολέθριοι, ανθρωποκτόνοι, όπως αυτός που διεξάγει τώρα ο δικτάτορας Πούτιν!

Μετά από αυτή τη συνεχή βασανιστική τηλε-ανάλυση δεν είναι δυνατόν να μη ζητωκραυγάσει ο πάσα ένας καναπεδάτος υπέρ των καλών πολέμων των δυτικών αφεντικών του πλανήτη!!!

Σχόλια