ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ !!!

Ένα εξαιρετικά ενημερωτικό άρθρο του φίλτατου Δημήτρη Λεβέντη για τις γαλλικές εκλογές, που, όπως είναι φυσικό συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον…

Όπως έχουμε ήδη γράψει η αριστερά είναι η πρώτη του πρώτου γύρου των βουλευτικών αλλά οι ‘επιστήμονες’ του μαγειρέματος το αντιστρέφουν… Για να χάσει η NUPES το ψυχολογικό πλεονέκτημα της πρωτιάς. 

Το κείμενο του Δημήτρη βρίθει αποδείξεων… παραθέτουμε.

 

πολιτικοί απατεώνες παντού

Tι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας;;; Η Προεδρική πλειοψηφία φάνηκε να παίρνει κεφάλι με 21000 ψήφους σε σύνολο 23 εκατομμυρίων ψηφισάντων! 

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν* o υπουργός μαλτέζικης καταγωγής επί των εσωτερικών μαγείρεψε με τρόπο έξυπνο και απλό τα αποτελέσματα έτσι ώστε να φαίνεται πώς η προεδρική-πρώην - πλειοψηφία "Μαζί !" ( Ensemble!) έχει προβάδισμα γοήτρου σε σχέση με τον συνασπισμό της Νέας Λαϊκής Ενότητας (Nupes).

Ο υπόδικος για βιασμό υπουργός και κατηγορούμενος συχνότατα για ομοφοβία, ρατσισμό και αυθαιρεσίες, λογάριασε τις υποψηφιότητες Nupes εκτός "εξαγώνου" δηλ. στις αποικίες και την Κορσική στην κατηγορία "Διάφοροι Αριστεροί" που συγκεντρώνουν ποσοστό 3.34%. Αυτοί δεν κατέβαιναν με την ετικέτα Nupes αλλά με τοπικούς τίτλους.

Έτσι λοιπόν αφαιρείται μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα από την αριστερή ενότητα δηλαδή από το άθροισμα των 6.101.968 πραγματικών ψήφων (26.8%) παρουσιάζεται το πλαστό νούμερο των 5.836.202 (25,70 %). Κανονικά η διαφορά της Αριστεράς με την Μακρωνία είναι 254,407 ψήφοι υπέρ της! Την μέθοδο αυτή εφαρμόζει η πιο σοβαρή αστική γαλλική εφημερίδα  "Le Monde" δίνοντας αθροιστικό προβάδισμα επικράτειας στην Αριστερά με 26.11% έναντι 25,88%! (Nupes ou Ensemble en tête aux législatives ? Les raisons de la divergence entre « Le Monde » et le ministère de lintérieur - Νέα Λαική ενότητα’ ή ‘Μαζί’ επικεφαλής των βουλευτικών; Οι αιτίες της διαφοράς ανάμεσα στην ‘Monde’ και το υπουργείο Εσωτερικών).

Να προσθέσουμε εδώ πώς η εγκυρότατη στην πληροφόρησή της εφημερίδα προσθέτει και τους προεδρικούς δεξιούς υποψήφιους χωρίς ετικέτα Ensemble στο άθροισμα της Μακρωνίας ακριβώς επειδή η απάντηση της κυβέρνησης ήταν :

- Ναι το ίδιο συμβαίνει και με μάς ! υπάρχουν υποψήφιοι που τους κατατάσσουμε στους 'διάφορους δεξιούς’ με 1,84% στην επικράτεια

O εκπρόσωπος της Nupes, Μανυέλ Μπομπάρ κατάγγειλε τα ξημερώματα το τέχνασμα ως χοντροκομένη απάτη και η Ενότητα εξέδωσε ας ανακοίνωση στις 7.00 σήμερα το πρωί περιγράφοντας αναλυτικά την κάθε περίπτωση Elections législatives 2022: on vous explique pourquoi la Nupes dénonce une manipulation des résultats par le ministère de l'Intérieur – Βουλευτικές εκλογές 2022- εξηγούμε γιατί η Νέα Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει χειρισμό των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών…


Βέβαια επί της ουσίας μικρή σημασία έχει το προβάδισμα στον πρώτο γύρο… Ο δεύτερος γύρος που διεξάγεται μεταξύ τριών πρωτευσάντων υποψηφίων μόνον σε 9 περιφέρειες ενώ μεταξύ πρώτου δεύτερου στις υπόλοιπες 558 εμφανίζει με την παρακάτω συμμετοχή ανά κόμμα η συμμαχία:

Μαζί ! =423

Νέα Λαϊκή ενότητα = 388

Λε Πέν - Εθνική Συσπείρωση = 207

Ρεπυμπλικάνοι - Ενωση Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων = 81 .

Δεδομένης της αποχής ρεκόρ σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της επόμενης Κυριακής, με ένα άθλιο πλειοψηφικό σύστημα σαν αυτό της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, εξαρτώνται από τις δεξαμενές ψηφοφόρων που διαθέτει ο καθένας, από τις τοπικές συμμαχίες και ίντριγκες και κυρίως από τον βαθμό πολιτικά "δεμένης " οργάνωσης σε κάθε περιφέρεια…

Αλλά ένα προβάδισμα, που ήταν καθαρό σε τούτο τον πρώτο γύρο ήταν η εκλογή με απόλυτη πλειοψηφία τεσσάρων βουλευτών της Αριστεράς κι ενός μόνο προεδρικού σε όλη την επικράτεια…

Τρείς νέες γυναίκες σε παρισινές περιφέρειες κι ένας πρώην λαμπερτιστής*** στην εργατογειτονιές του Σαιν Ντενί - Μοντρέϊγ - Μπανιολέ διέπρεψαν.

Η 42χρονη Καμπυλιανή Σοφία Σιρικού με 53,7% στην 6η εκλ. Περιφέρεια. Η 41χρονη Γκαμπονέζα Ντανιέλ Ομπονώ στην 17η με 57,3 %. Η 37χρονη παριζιάνα Σάρα Λεγκραίν με 54.7% στην 16η εκλ .περιφ. εκπρόσωπος τύπου της Ανυπότακτης Γαλλίας και Normaliene . ****

Ο Αλεξίς Κορμπιέρ με το συντριπτικό 62,9 % επανεκλέγεται στην 7η εκλ.Περιφ.

Μία απλή παρατήρηση: το Μοντρέϊγ ήταν η πόλη όπου δήμαρχος ήταν ο Γιάννης Αγιάννης ο κύριος Μαγδαληνής στο κλασσικό αριστούργημα του Ογκώ οι Άθλιοι και που διαθέτει και το μοναδικό σταθμό μετρό στον κόσμο που φέρει τ' όνομα του μεγάλου Αδιάφθορου του επαναστάτη Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου.

Απεναντί τους ένας μόνον Προεδρικός ο 64χρονος Γιαννίκ Φαβενέκ Μπεκότ πέμπτη φορά βουλευτής στην Μαγιέν με 57,1 % δεξιός από τα γεννοφάσκια του που συμμετείχε στην πρώτη καμπάνια του Ζισκάρ Ντ' Εσταίν του …’φιλλέληνος’.

Ο πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται από την θολούρα στην κρίσιμη στάση που πρέπει να κρατηθεί στις αναμετρήσεις μεταξύ Αριστεράς και Λεπενικής ακροδεξιάς!!! Είπαν λοιπόν, ότι :

- Εκεί που απουσιάζουμε στο δεύτερο γύρο και υπάρχει αναμέτρηση Nupes κατά RN θα εξετασθεί ειδικά ανά περίπτωση. (που δεν είναι και λίγες… Είναι εξήντα μία!)

Αργότερα ήρθε η πρωθυπουργίνα Ελιζαμπέτ Μπόρν -κι αυτή πουλαίν του Ωλάντ όπως ο Μακρόν- να μπαλώσει κάπως τα πράγματα κάνοντάς τα χειρότερα :

Η θέση μας είναι καθαρή :

- καμμία ψήφος για το RN !

αλλά αν έχουμε να κάνουμε με υποψήφιο της Nupes

-που δεν σέβεται τις ρεπουμπλικανικές αξίες .

- Που βρίζει τους αστυνομικούς μας.

- που θέλει να φύγουμε από την Ευρώπη

- που δεν θέλει να βοηθάμε πιά την Ουκρανία

Καλούμε να μην ψηφισθεί αυτός !!!

Αλήθεια ποιος προοδευτικός άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί με τις αξίες της νεοφιλελεύθερης διάλυσης, της αστυνομοκρατίας, της ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατικής ολοκλήρωσης της νατοικής επιθετικότητας;;;

Με άλλα λόγια δομείται το αντι- αριστερό μέτωπο από την δεξιά σοσιαλδημοκρατία ως την φασιστική δεξιά που λυσσασμένα θα αντιπαραταχθεί στην μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία της αριστεράς στην Ευρώπη μετά το προδομένο ελληνικό όχι τον Ιούλη του 15 και ανάλογα με την περίπτωση για τους προεδρικούς θα υπάρχουν περιπτώσεις με καλοσυνάτη κι άλλες με κακιασμένη Λεπέν.

Μια σειρά λαμπρά στελέχη της στοιχισμένης αντίδρασης αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο :

--ο πρώην πρωθυπουργός του Ολάντ ο Εμμανουέλ Βάλς

- Η πρώην υπουργίνα Κατοικίας η λομπίστρια Μαρτίν Βονέρ

- ο νυν υπουργός Παιδείας Ζάν Μισέλ Μπλανκέρ

- ο αρχηγός την " Επανακατάκτησης" Ερίκ Ζεμμούρ και όλα του τα πρωτοπαλήκαρα Πελτιέ, Ριγκώ, Ριέ και φαίνεται ότι αυτό το χαρτί της πεταινικής, ρεβανσιστικής ακροδεξιάς δεν παίζει άλλο και το κοπάδι θα γυρίσει στα γνώριμα εδάφη...

Όλοι οι υπουργοί βρίσκονται στο δεύτερο γύρο με πολλούς απ΄αυτούς να απειλούνται σοβαρά

Πολύ μακριά από το 32,3 % του 2017 και πίσω από το 27,8 %, το σκόρ του πρώτου γύρου των προεδρικών εδώ κι έξι εβδομάδες, το πενιχρό 25,75 % της Κυριακής! Αποδεικνύει καθαρή ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του αρχιστράτηγού της Μακρόν που είναι απίθανο πια να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή… Ετσι, θα έχει την ανάγκη της σαρκοζικής δεξιάς και του λεπενικού λόχου για να περάσει πολιτική έχοντας απέναντί της μια στιβαρή αριστερή αντιπολίτευση.

Οι εύθραυστες συμμαχίες εντός του πυρήνα φαίνεται να δοκιμάζονται από την διάσταση για την θέση στις 61 αναμετρήσεις του Μελανσόν με την Λεπέν.

Το πρωί της Τρίτης ο πρ. πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι μια σχετική και όχι απόλυτη πλειοψηφία θα είναι "καθαρή τρέλλα"

Μια ακόμη θετική εξέλιξη είναι ότι ενώ η προηγούμενη εθνοσυνέλευση διέθετε μόνο μία εκπρόσωπο της εργατικής τάξης αυτή την φορά η ποιότητα της σύνθεσης θα είναι κατά πολύ αντιπροσωπευτικότερη με αρκετές εργάτριες κι εργάτες, μικρομεσαίους επαγγελματίες από τον κόσμο των αγώνων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ταξικών συγκρούσεων.

Αυτό αποδεικνύει ότι η ενότητα που ήρθε εδώ και πέντε εβδομάδες ήταν γέννημα της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας. Οχι αποτέλεσμα συναντήσεων κορυφής αλλά αναγκαιότητα των καιρών κυοφορημένη από τα κάτω…

Θα αναφέρω μόνον δύο παραδείγματα



Στην 7η εκλ.περιφέρεια της Βάλ ντέ Μάρν αναμετριούνται από την μια μεριά η υπουργός των Σπόρ Ροξανά Μαρασινεανού πασίγνωστη Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύπτιο που προκρίθηκε με 23,77% κι από την άλλη μία απλή καμαριέρα του ξενοδοχείου της αλλυσίδας Ibis στις Μπατινιόλ η Ιβοριανή Ρασέλ Κεκέ (2η φ )με 37,22% που έγινε γνωστή από τον 22μηνο συνδικαλιστικό αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας των απλήρωτων 10ωρων και 15ωρων μέσα τη σκοτεινή σιωπή των 706 δωματίων της μονάδας…



Στην 2η περιφέρεια του Ντούμπς στην Μπεζανσόν ο φούρναρης Στεφάν Ραβεκλέ(3η φ ) με 32,51 % προηγείται του τωρινου βουλευτή οικονομολόγου Ερίκ Αζολέ πρώην οικολόγου πρώην σοσιαλιστή που ακολουθεί με 31,36 %. ο Στεφάν που προεκλογικά καλούσε γύρω από την υποψηφιότητά του "τους μικρούς ανθρώπους που καιρός είναι να εκπροσωπηθούν από συμπολίτες που τους μοιάζουν" έγινε γνωστός από μια 10ημερη απεργία πείνας τον Γενάρη του '21 για να μην απελαθεί ο μοναδικός του υπάλληλος ένας 16χρονος απ΄τη Γουιάνα. Ο στόχος δικαιώθηκε και ο Λαγιέ Φοντέ Τραορέ απόκτησε κάρτα παραμονής κι εργασίας.

Καιρός είναι να υπάρξει κι ένας φούρναρης βουλευτής υπογραμμίζει ο ίδιος… Ποτέ στην εθνοσυνέλευση δεν έχει εκπροσωπηθεί η τέχνη μας !!!

Το βλέμμα από τα αγνά ταλαιπωρημένα πρόσωπα των απλών ανθρώπων που θα αντιπαραταχθούν αύριο παθιασμένα απέναντι στους γυαλισμένους σάπιους διπλωματούχους της γαλλικής Αριστείας μας φουσκώνει με αισιοδοξία για το μέλλον του λαϊκού κινήματος ....

Σ.Σ :

* Έκφραση που χρησιμοποιούσε συχνά ο οξυδερκής Ηπειρώτης πολιτικός και πρωθυπουργός του Όθωνα Ιωάννης Κωλέτης, ο οποίος είχε διατελέσει για χρόνια πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι καθώς και προσωπικός γιατρός του Αλή των Ιωαννίνων.

Λέγεται, συνήθως ειρωνικά, για να δικαιολογηθεί συμπεριφορά, περιστατικό ή ενέργεια άτοπη ή ασυνήθιστη, η οποία παρουσιάζεται ως συνήθης και αποδεκτή και στα πλέον πολιτισμένα μέρη του κόσμου (όπως το Παρίσι αίφνης).

Δηλαδή, με απλά λόγια: κι εκεί τα ίδια χάλια συμβαίνουν παιδιά !!! οπότε μη μας παρεξηγείτε ...

** Μαλτέζος της Τυνησίας και όχι των Μαρτέζικων της Κουλίνας των Κορυφών ( Δαρμανίν - Δαρμανής κ.α.)

*** Λαμπερτιστές: η τροτσκιστική τάση με τίτλο Διεθνιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCI) με επικεφλής τον Pierre Boussel με το ψευδώνυμο Lambert.

**** Tίτλος των απόφοιτων της πανδύσκολης Ecole Normale.

 

 

  

Σχόλια