ΜΗ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Το κείμενο αυτό της Βάντας Τσέλιου μας κοινοποίησε ο φίλτατος Δημήτρης Λεβέντης *

Οσο και αν έχει εξασθενίσει η μνήμη, μπορούμε να ανακαλέσουμε μία ξεχωριστή κοπέλα με προφανείς νοητικές και ηθικές αρετές… Είναι πολύ ευχάριστο, που την διαύγεια και την ζωντάνια της η Βάντα την κρατάει ζωντανή… Το κείμενο που ακολουθεί συνιστά …’του λόγου το αληθές’…


Εκκληση για τις Πανελλήνιες


Προς τους γονείς, παπούδες, θείες, νονούς, φίλους, γείτονες των παιδιών που δίνουν πανελλήνιες.

Καταλαβαίνω πως αγωνιάτε για το πώς θα τα πάνε τα παιδάκια σας στις εξετάσεις τους.

Καταλάβετε όμως κι εσείς ότι δεν έχετε το δικαίωμα να πρήζετε άλλο τους υποψήφιους με το "ενδιαφέρον" σας.

Κάνω έκκληση σε όποιον από εσάς έχει λίγο φιλότιμο, μην περιμένετε σαν τα κοράκια και μην πιέζετε μόλις βγει από την αίθουσα ο κάθε υποψήφιος να σας δώσει λεπτομερή αναφορά για το τι έγραψε.

Μην τρελαίνετε τα παιδάκια με αχρείαστες ερωτήσεις. Οι μόνες επιτρεπόμενες ερωταποκρίσεις εν προκειμένω είναι οι μονολεκτικές.

- πώς πήγε; (προτιμότερη η τριτοπρόσωπη διατύπωση)

-καλά ή -χάλια.

Μέχρι εκεί!

Αν θέλει το παιδί να μιλήσει περισσότερο, κυρίως για να αποφορτίσει την ένταση, καλώς. Το ακούμε, αποφεύγοντας τα σχόλια κατά το δυνατόν. Αλλιώς, τελεία και παύλα.

Αυτά τα αναλυτικά και τα εξονυχιστικά και "τι έγραψες στο γ' υποερώτημα του 2ου θέματος" είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία του παιδιού που διαγωνίζεται.

Δυστυχώς, μου φαίνεται ότι την ίδια έκκληση χρειάζεται να την απευθύνουμε και στους περισσότερους δασκάλους των διαγωνιζόμενων, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι αχρείαστη, δεδομένου ότι αυτοί είναι και παιδαγωγοί.

Μην τα ζαλίζετε τα παιδιά άλλο!

Μη γινόσαστε σπαστικοί και ενοχλητικοί!

Ό,τι γράψανε, γράψανε και τίποτα δεν αλλάζει εκ των υστέρων.

Το να έχετε την απαίτηση να σας τα πουν όλα χαρτί και καλαμάρι είναι μια στάση απόλυτα εγωιστική και - από την πλευρά των δασκάλων - αντιπαιδαγωγική.

Θυμηθείτε τα, λοιπόν, αυτά αύριο το μεσημεράκι και συγκρατηθείτε.

Από τις εκατό ερωτήσεις που θα σας έρχεται να κάνετε, πνίξτε τις ενενηνταεννιά. Έστω τις ενενηνταπέντε!!!

Προσπαθήστε τουλάχιστον!!!!

Σημείωμα Δημήτρη: Η Βάντα Τσέλιου, αριστούχος, σημαιοφόρος του Θηλέων, Λυκειάρχης στην Αθήνα με λαμπρές περγαμηνές σε όλα τα πεδία. στρατολογημένη από μαθήτρια στήν επαναστατική υπόθεση από τον δεύτερο μήνα της μεταπολίτευσης, θέτει ανέκαθεν από τις πιο έγκυρες και βαρύνουσες θέσεις σε θέματα Παιδείας και όχι μόνο.

Σχόλια