Φωνή βοώντος…

Ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί αυτούς, που θα έπρεπε να ακούουν και δυστυχώς αρνούνται να ακούσουν…

Αναφερόμαστε στους ηγέτες της φιλελεύθερης γηραιάς Ηπείρου, που εφαρμόζουν ανοιχτά και χωρίς αναστολές την ανοσία της αγέλης, προφασιζόμενοι την ανοσολογική προετοιμασία του πληθυσμού, λόγω εμβολίων…

Όμως, οι αναμενόμενες εξελίξεις στην βιολογική συμπεριφορά του ιού αλλά και στην κοινωνική δυναμική της πανδημίας κάνουν αυτή την προσχηματική πολιτική να καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο. Αυτά, που γνωρίζουμε πια αναντίρρητα είναι:

-η υψηλή συχνότητα μεταλλάξεων

-η διακύμανση της μεταδοτικότητας και νοσηρότητας των παραγόμενων μεταλλαγμένων στελεχών, έτσι ώστε να μην είναι γραμμικά εξαφαλισμένη η ηπιότερη νόσηση.

-η όλο και μικρότερη αποτελεσματικότητα των κυκλοφορούντων εμβολίων αφού η ανοσολογική φυσιογνωμία των νέων μεταλλάξεων διαφέρει όλο και περισσότερο από εκείνες των αρχικών στελεχών.

Για αυτούς τους λόγους η παρότρυνση του Χανς Κλούγκε βρίσκεται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις αποφάσεις των κυβερνητικών επιτελείων των Ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν δώσει ανοιχτή προτεραιότητα στην οικονομική δραστηριότητα παρά στην δημόσια Υγεία…

Χαρακτηριστική της φιλελεύθερης πολιτικής εμμονής είναι η άρνηση επιβολής στοιχειωδών αλλά αποτελεσματικών μέτρων προστασίας, όπως η μάσκα… Η δημόσια εικόνα της ευτυχισμένης χώρας, δήθεν χωρίς κινδύνους πανδημίας, είναι ισχυρότερη από την προφανή ανάγκη λήψης προστατευτικών μέτρων.

Αυτό, βέβαια, θα επιφέρει, όπως λέει το διευθύνον στέλεχος της ΠΟΥ, επιβάρυνση των συστημάτων Υγείας από το φθινόπωρο.

No problem!! Την επιβάρυνση θα την υποστούν αυτοί που θα νοσήσουν!!! Και οι άλλοι, που τυχόν θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του συστήματος Υγείας! Αλλά τα ραντεβού θα κλείνονται μετά από μήνες ή χρόνια για άλλα νοσήματα!!!

Το περάσαμε και αποδείξαμε, ότι το αντέχουμε… Χαράς Ευαγγέλια για το σύστημα…

 

Σχόλια