Απέναντι στον COVID, τα ίδια παντού!

Αν νομίζετε, πως η …προηγμένη Γαλλία είναι καλύτερη σε θέματα δημόσιας Υγείας τουλάχιστον ως προς την πανδημία, αυτό ΔΕΝ ισχύει… Μπορεί εμείς να βγήκαμε πρώτοι σε έναν σωρό αρνητικούς δείκτες αλλά και οι …’εκείθεν των Αλπεων Γαλάτες’ (μάλλον Γερμανόφραγκοι πλέον) διαθέτουν κυβέρνηση, που εμφορείται από τα ίδια νεοφιλελεύθερα ιδανικά… το ίδιο ισχύει επί της ουσίας για όλες τις κρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ … Και η ουσία είναι πως οι μπίζνες υπερέχουν από την αξία της ανθρώπινης ζωής… Παραθέτουμε το κείμενο της Marie Fiachetti από τον ιστότοπο του ‘l'OBS‘, που αναρτήθηκε στις 6 Ιουλίου.

 


Απέναντι στον Covid, το κάλεσμα για «ευθύνη»: το επικίνδυνο στοίχημα της κυβέρνησης για την υγεία.

Γραμμένο στις 6 Ιουλίου 

 

Λίγες υγειονομικές υποχρεώσεις παραμένουν κατά του Covid στη Γαλλία. Αντιμέτωπη με τις μολύνσεις που αυξάνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, η κυβέρνηση ζητά «να ανακτηθούν τα σωστά αντανακλαστικά» και προς το παρόν αποκλείει την επιστροφή μεγάλων περιοριστικών μέτρων.

Αυτοί είναι αριθμοί, που η Γαλλία δεν γνώριζε από τον Απρίλιο: ο αριθμός των μολύνσεων από τον Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 206.000 την Τρίτη και σε περισσότερες από 154.000 την Τετάρτη 6 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της γαλλικής δημόσιας υγείας. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στην εντατική.

Αντιμέτωπη με αυτή τη σταδιακή επανέναρξη της επιδημίας για αρκετές εβδομάδες, η κυβέρνηση ζητά ιδιαίτερα τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό των πιο εύθραυστων, αποκλείοντας παράλληλα την επιστροφή των περιοριστικών μέτρων. Μπορεί αυτή η στρατηγική να διαρκέσει μέχρι το τέλος αυτού του έβδομου κύματος;

 Από την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις 16 Μαΐου, παραμένουν ελάχιστα περιοριστικά μέτρα – εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιαίτερα υποχρεωτική απομόνωση. Πάνω απ 'όλα, παραμένουν συστάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει να κάνει προς το παρόν, όπως εξήγησε την περασμένη εβδομάδα η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Olivia Grégoire, «εμπιστοσύνη στην ευθύνη των Γάλλων». Ο Υπουργός Υγείας François Braun, λοιπόν, εξήγησε αυτές τις συστάσεις την Τρίτη, καλώντας δηλαδή να «βρεθούν όλα τα καλά αντανακλαστικά», ενθαρρύνοντας τη δεύτερη υπενθύμιση εμβολιασμού για τους πιο εύθραυστους και συνιστώντας τη χρήση της μάσκας «σε πολυσύχναστα μέρη, όπως εδώ για παράδειγμα. , μέσα μαζικής μεταφοράς, συγκοινωνίες για διακοπές” – όλα όμως μπροστά σε μια Νομική Επιτροπή όπου, κατά ειρωνικό τρόπο, λίγα μέλη φορούσαν μάσκα.

Σχόλια