Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια...

Στις ενεργειακές ‘προσαρμογές’ της ΕΕ ενόψει του επερχόμενου παγερού χειμώνα αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη…Ενός χειμώνα, φτιαγμένου στα μέτρα των πολιτικών επιλογών του δυτικού καπιταλισμού και ασφαλώς σε βάρος των λαών… Παραθέτουμε

 

Γενάρης του 2013 και ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, τρομοκρατώντας τους Ιταλούς, τους πληροφορούσε πως: «Οι Έλληνες πλέον έχουν γονατίσει και στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα, κάθε είδους σκουπίδια και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες...»

Ο κύριος Μόντι εκτός από υπηρεσιακός πρωθυπουργός χρημάτισε δις και ευρωπαίος επίτροπος. Με το κύρος αυτό το 2013 παρουσιάζει στους Ιταλούς ως σκιάχτρο μια Ελλάδα φάντασμα στις δαγκάνες του ΔΝΤ και κυρίως στη μνημονιακή ασφυξία του φύρερ Σόιμπλε. Ήταν τότε που οι «ηγέτες» της χώρας προσκυνούσαν στη ποδιά της Άγκελα Μέρκελ...

Αλησμόνητα χρόνια που οι «εταίροι» μας, μας αποκαλούσαν «κακομαθημένους τεμπέληδες που τρώμε τα λεφτά τους στα μπουζούκια...» Και τους επιβεβαίωναν και οι ντόπιοι αβανταδόροι τους με το γνωστό: «μαζί τα φάγαμε...» Έτσι ο σινιόρ Μόντι χρησιμοποιούσε τη κατάντια της Ελλάδας, ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους νότιους! 

Μα, όπως λέει ο λαός μας, έχει ο καιρός γυρίσματα... Να λοιπόν που οι Times πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησαν άρθρο με τίτλο: «Η Ευρώπη θυσιάζει τα δάση της για ενέργεια» και ενημερώνει πως οι ρεπόρτερ της επισκέφθηκαν μια από τις παλαιότερες δασικές εκτάσεις της Γηραιάς Ηπείρου για να ανακαλύψουν το «κρυφό» κόστος της καύσης ξύλων για παραγωγή ενέργειας!

Συνεχίζοντας, το άρθρο υπογραμμίζει πως: «Σήμερα, καθώς η ζήτηση αυξάνεται εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που ξέσπασε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ξεριζώνονται ολόκληρα δέντρα ώστε να αξιοποιηθούν ως πηγή ενέργειας...»

Είναι απολύτως σίγουρο, πως όταν το θερμόμετρο πάρει την κατιούσα ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό βορά, αλλά κατ’ αναλογία και στο νότο, το «σφάξιμο» των δασών θα λάβει εκστρατευτικό χαρακτήρα! Και βέβαια, όταν σφίξουν οι... πόλοι, εκεί μέσα στο Γενάρη που θα στοιβάζεται το χιόνι, θ’ αρχίσουν και οι εκεί κάτοικοι, όπως τότε οι «τεμπέληδες» Έλληνες, να καίνε ντουλάπες, ντιβανοκασέλες ακόμα και της γιαγιάς τη κουνιστή τη πολυθρόνα!

Αυτή τη χρονιά ο Μάριο Μόντι ήταν κεντρικός ομιλητής στο 8ο Φόρουμ για την Ευρωπαϊκή Συνοχή! Μεταξύ άλλων απέδωσε και τα εύσημα στην φον ντερ Λάιεν επειδή έχει καταφέρει να μετατρέψει τις προκλήσεις σε νέες απαντήσεις. Δηλώνοντας πως την εκτιμά ιδιαιτέρως γιατί η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δεν απάντησε σ’ αυτές τις προκλήσεις με αυτοσχέδιο τρόπο!

Δηλαδή όλα αυτά τα διαλυτικά που συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, σύμφωνα με τον σινιόρ Μόντι, καλά σχεδιασμένα! Το ξεπάγιασμα, το σκοτάδι, το κλείσιμο βιομηχανιών, των τίναγμα των τιμών, η ανεργία, η κατρακύλα του ευρώ και μύρια όσα δολοφονικά για τους λαούς της Ευρώπης, είναι εντός σχεδίου Ούρσουλας! Και το κυριότερο, η καταστροφική για την Ευρώπη συνέχιση του Ουκρανικού πολέμου...

Ο σινιόρ Μόντι, εκτός των πολιτικών περγαμηνών, είναι και ηγετικό στέλεχος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, οπότε δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πλέει ως ένας νέος “Τιτανικός”. Αποτέλεσμα έλλειψης συνοχής και συναίνεσης, όπως στη περίπτωση πλαφόν στη τιμή του ρωσικού αερίου, μια πρόταση της φον ντερ Λάιεν που προκάλεσε προχτές σάλο και διαιρέσεις στους κόλπους των 27... Ο σώζων εαυτόν σωθήτω λοιπόν, από μια κόλαση, δημιούργημα μιας κοντόφθαλμης εκτίμησης της αντοχής του αντιπάλου!

Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια για να ζεστάνουν τώρα ευρωπαίους ή καίγονται όρθια και για χάρη της «πράσινης ανάπτυξης»!

Και χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στο πλανήτη κάθε μέρα σε δεκάδες πολεμικές συρράξεις. Αυτές όμως μακριά από τη καρδιά της Ευρώπης δεν «παίζονται» στα τηλεκάναλα... Και όπως πάντα, τα όπλα που σπέρνουν το θάνατο εκεί έχουν και τη σφραγίδα κρατών της Ευρώπης που οι ηγέτες της διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία την προσήλωση τους στην ιδέα της...ειρήνης! 

 

  

Σχόλια