Το κυρίως «Στέμμα...»

Το βασιλικό στέμμα άλλαξε …κεφαλήν υποχρεωτικά. Το πραγματικό στέμμα, η εξουσία δηλαδή, βρίσκεται σταθερά στο περιώνυμο city, στο οποίο αναφέρεται εκτενώς στο άρθρο του ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. Παραθέτουμε…

 


Γέμισαν οι τηλε-οθόνες στέμματα, θυρεούς, ημίψηλα, στήθη βαθμοφόρων γεμάτα παράσημα νικηφόρων μαχών εναντίον ξυπόλυτων ιθαγενών σ’ Αφρική και Ασία, σε μακρινά Φώκλαντ και στη δική μας Κύπρο! Ιππότες Περικνημίδας και άλλων ταγμάτων ιπποσύνης! Επί τιμή συνοδοί στην επικήδεια τελετή της βασίλισσας Ελισάβετ... Ευκαιρία όλα αυτά για να δούμε και το κυρίως «στέμμα», στη καρδιά του Λονδρέζικου Σίτι!

Το δεύτερο αυτό στέμμα βρίσκεται «κρυμμένο» πίσω από τις φανφάρες και τις φανταχτερές στολές του Μπάκιγχαμ, που γοητεύουν τις μάζες. Έχει έκταση μόλις ένα τετραγωνικό μίλι και ένα δικό του δημοτικό συμβούλιο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που κάνουν τον λόρδο δήμαρχο αυτής της μικρής περιφέρειας του Λονδίνου να υπερηφανεύεται πως «μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών, το δημαρχείο του Σίτι, είναι μοναδικό»!

Έχει δίκιο, αφού είναι περίπου ένα αυτόνομο κρατίδιο στο λονδρέζικο κέντρο που διαθέτει τη δική του κυβέρνηση! Μια κυβέρνηση με «ιδιαιτερότητες» στη διαδικασία εκλογής, έτσι που στις 25 εκλογικές περιφέρειες του Σίτι, οι 7.500 μόνιμοι κάτοικοι ψηφίζουν μόνο στις τέσσερις. Στις υπόλοιπες 21 περιφέρειες, ψηφίζουν οι επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν σ’ αυτή την οικονομική καρδιά της Βρετανίας!

Όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρία, τόσο περισσότερους ψήφους διαθέτει! Το αφεντικό αποφασίζει τι θα ψηφίσει η εταιρία διορίζοντας και υποψηφίους. Μ’ αυτή τη διαδικασία το Σίτι εκλέγει 125 κυβερνητικούς αξιωματούχους. Είναι η δημοκρατία της πλουτοκρατίας!

Ο «λόρδος δήμαρχος» του Σίτι εκλέγεται μ’ αυτό το τρόπο κάθε χρόνο! Όταν η βασίλισσα ήθελε να επισκεφθεί το Σίτι, ζητούσε την άδεια από το λόρδο δήμαρχο του... Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο λόρδος δήμαρχος κατά την επίσκεψη προπορεύονταν τα καθορισμένα βήματα μπροστά από την εστεμμένη! 

Αυτό το παντοδύναμο «τετραγωνικό μίλι» έχει τη δική του αστυνομία και το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον Ρόνεν Πάλαν, καθηγητή στο City University London, ασκεί τη δική του εξωτερική πολιτική»! Ο λόρδος δήμαρχός του ταξιδεύει ανά το κόσμο προωθώντας το «επιχειρείν», καθώς έχει στη διάθεση του το ποσόν των 2 δις περίπου λιρών! Το «επιχειρείν» του επεκτείνεται και σε παραδείσιους νήσους...

Στο Σίτι «φιλοξενείται» η Τράπεζα της Αγγλίας (συμφερόντων Ρότσιλντ), o τραπεζικός οίκος Lloyds, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όλες οι βρετανικές τράπεζες, τα παραρτήματα 384 ξένων τραπεζών, 70 αμερικανικές τράπεζες, εκδοτικά συγκροτήματα και αναρίθμητα οικονομικά μονοπώλια! Επίσης στο Σίτι, εδρεύει και το στρατηγείο της παγκόσμιας μασονίας αλλά και του μεγάλου επιχειρηματικού καρτέλ που αποκαλείται απλώς «Στέμμα»!

Πάνω από 335.000 εργαζόμενοι σ’ αυτά τα «ιδρύματα» μπαίνουν καθημερινά στο Σίτι! Σ’ ένα γιγαντιαίο εργαστήρι παραγωγής μιας συνεχώς διογκούμενης χρηματοπιστωτικής φούσκας, που αυξάνει υπέρμετρα τις χρηματικές περιουσίες της ελίτ, που αποτελεί το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αυτή η ελίτ, η επονομαζόμενη και Αγορές, διακινώντας και δανείζοντας αυτόν το χρηματικό όγκο, ελέγχει τη υπερχρεωμένη «ευημερία» του υπόλοιπου 99%. Έτσι έχει καταφέρει να εξαρτήσει με αυτό το «χρήμα» την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, καθορίζοντας παράλληλα με γεωπολιτικά κριτήρια και τα κάθε φορά υποψήφια σε οικονομικό θάνατο κράτη...

Το Λονδρέζικο Σίτι, η σκοτεινή καρδιά του Λονδίνου, μαζί κυρίως με τη Γουόλ Στριτ της Νέας Υόρκης, χειρίζονταν την παγκόσμια διακυβέρνηση του μέχρι πρότινος μονοπολικού κόσμου μας! Όμως αυτό το μοντέλο σήμερα αμφισβητείται δυναμικά από νέες αναδυόμενες δυνάμεις κυρίως των BRICS και από ένα παράλληλο πόλεμο νομισμάτων, απειλώντας πρωταρχικά την παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος!

Αυτός ο πόλεμος των «νομισμάτων» οδηγεί αναπόσπαστα και σε εκρήξεις οπλικών συστημάτων, με εκατόμβες θυμάτων. Όλες οι πολεμικές συρράξεις είχαν και έχουν πάντα την οικονομία ως βασικό τους κίνητρο! Τα εμβατήρια, οι σημαίες, τα παραμύθια περί φυλής και ράτσας είναι τα απαραίτητα ορντέβρ που ετοιμάζουν σάρκες για τους χρηματιστηριακούς δείκτες και τα κανόνια των εμπόρων του θανάτου...         

    

Σχόλια