Για γέλια αλλά κυρίως για κλάματα...


Θα ήταν διασκεδαστικά, όσα αναφέρει ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης σχετικά με το επερχόμενο ενεργειακό τσουνάμι, ΑΝ δεν επρόκειτο να τα συναντήσουμε εμείς οι ίδιοι κατάφατσα στην πρώτη στροφή του φθινοπώρου. Για πρωτοφανέρωτα δύσκολες ώρες μας ετοιμάζουν οι …σταυροφόροι ιππότες της δημοκρατίας, την ίδια ώρα, που ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν για να δείξουν συνέπεια και σταθερότητα… Τρομάρα τους…

 

Ο Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ross Clark δημοσίευσε μια έρευνα στο αγγλικό περιοδικό “The Spectator” σχετικά με το από πού προμηθεύεται το Λονδίνο πετρέλαιο μετά το εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, αποδεικνύεται ότι το Λονδίνο έχει αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές πετρελαίου από το Βέλγιο!

Φαίνεται πως οι προνοητικοί Βέλγοι τρύπησαν εγκαίρως το πετρελαιοφόρο υπέδαφός τους από τη Γάνδη μέχρι και την Μπριζ και αντλούν από τα «πηγάδια» απεριόριστες ποσότητες... ρωσικού μαύρου χρυσού! Με τέτοιο «υπέδαφος» έχουν δυνατότητες να προμηθεύουν τη Μεγάλη Βρετανία με πετρέλαιο Πούτιν, Βελγικής προέλευσης, αποφεύγοντας την απευθείας συναλλαγή οι Σερ με τους αγροίκους σλάβους οι οποίοι απαιτούν εκτός άλλων πωλήσεις στο εθνικό τους νόμισμα!

Ένα «βελγικό πετρέλαιο» από συσσωρευμένα αποθέματα αυτού του ρωσικού προϊόντος το οποίο οι Βρυξέλλες πωλούν στην Αγγλία σε υπέρογκες φιλικές τιμές! Συνεχίζοντας την έρευνά του ο Ρος Κλαρκ είναι βέβαιος ότι ένα μέρος του ρωσικού πετρελαίου που διακινείται στους τιμωρούς του Πούτιν, προέρχεται από δευτερογενείς εισαγωγές, κυρίως από την Ινδία, μέσα από το ινδικό διυλιστήριο του Τζαμναγκάρ.

Με ρωσικούς υδρογονάνθρακες εφοδιάζονται και μια σειρά χώρες που αρνήθηκαν να πληρώνουν σε ρούβλι, και παρακάμπτουν το «εμπόδιο» χρησιμοποιώντας για την αγορά του κράτη μεταπωλητές! Μια απ’ αυτές η Ινδία, από την οποία ο γηραιός βρετανικός λέων, προκειμένου να τηρήσει τα προσχήματα, πληρώνει υπερτιμημένο το πετρέλαιο χρεώνοντας το «καπέλο» στον υπό φτωχοποίηση βρετανό πολίτη. Με ένα «καπέλο» στο πετρέλαιο, ίσως να ξεκινά και η εξόφληση ενός ανεκπλήρωτου ιστορικού χρέους των βρετανών προς τον Λαό της Ινδίας για την ανθρωποκτόνα πολύχρονη αποικιοκρατία τους!

Γενικά για την οικονομική κατάσταση στη Βρετανία αναφέρεται και η Βρετανική Ερευνητική Οργάνωση “Δεξαμενή Σκέψης”: «Η χώρα αντιμετωπίζει τις εντονότερες οικονομικές πιέσεις από εδώ και έναν αιώνα για τον τρόπο διαβίωσης των βρετανών. Με φτωχοποιημένους έως τα μέσα του ερχόμενου έτους πάνω από 14 εκ. βρετανούς πολίτες και με τη παιδική φτώχια να ανεβαίνει στο 33%. Οργανώσεις παιδικής προστασίας προειδοποιούν πως ο φετινός χειμώνας θα απειλήσει ακόμα και παιδικές ζωές!»     

Στη Γαλλία του Μακρόν αλλά και των «Κίτρινων Γιλέκων», παρά τους προηγούμενους προεδρικούς κομπασμούς για ενεργειακή υπερεπάρκεια, μόνο 24 από τους 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες της EDF λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Μιλούν για κάποιο περίεργο πρόβλημα διάβρωσής τους, που μειώνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυτής της χώρας, ειδικά σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο.

Μια εξέλιξη που μεγαλώνει την ενεργειακή ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να τινάζει πάνω από τα 1.000 ευρώ τη μεγαβατώρα, όταν αυτή δεν ξεπερνούσε πριν του Ουκρανικού τα... 85 ευρώ! Τιμές καρμανιόλας για μικρούς και μεσαίους Γάλλους καταναλωτές και φυσικά για επιχειρήσεις που μαζί με τις γενικότερες αυξήσεις αντιμετωπίζουν το τέλος τους...

Ευκαιρίας δοθείσης του Ουκρανικού, οι τιμές σ’ όλα ανεξαιρέτως τα είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο τραβάν την ανηφόρα με σημαίες και με τραγούδια, στη γιορτή της φοβερής κονόμας των μεγάλων καρτέλ!

Στη χώρα μας η θύελλα της ακρίβειας περνάει ακόμα και ως τρίτη επιλογή από τη πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενυπνίωσης. Έρχεται μετά φυσικά τις «επισυνδέσεις» και το ιερό απόρρητο τους, τις εμπρηστικές τουρκικές δηλώσεις, τις διακοπές του Τζόνσον στις μαγευτικές παραλίες μας και τις χθεσινές... ιερές απόψεις του Δωδώνης πως: «δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει...» Ο γνωστός ιερός παραδοσιακός σκοταδισμός...

Και ενώ όλες αυτές οι ιλαροτραγωδίες παίζονται σε σκηνές ευρωπαϊκών κρατών, οι «θιασάρχες» της κεντρικής σκηνής της Κομισιόν συνέρχονται συνεχώς και αυτοσχεδιάζουν - που είσαι Πιραντέλο να τους δεις - δίνοντας χρυσές ευκαιρίες στην «αυτορρυθμιζόμενη» αγορά των κερδοσκόπων να οδηγεί στη φτωχοποίηση εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών...

 



Σχόλια

Ο χρήστης Πολυχρόνης Ιωάννου είπε…
Κλασσική περίπτωση βίαιης μεταφοράς περιουσίας από τους φτωχούς στους πλούσιους. Εμφανές ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχει φτάσει στα όρια του. Οι κοινωνικές δυνάμεις ασύνταχτες και ανίκανες να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, που να μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες που βάλλονται από παντού.
Μέσα στην απαισιοδοξία μου για το μέλλον, βλέπω την ακροδεξιά - νεοφασιστική επικράτηση, σαν μικρότερο κακό από την πιθανότητα ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου.