Ένας μπαταχτσής πλανήτης!!

Για την ‘τρέλα’ του παγκόσμιου χρέους γράφει ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης… Που φυσικά δεν είναι καθόλου τρέλα αλλά ένας καλά οργανωμένος μηχανισμός απομύζησης των λαών σε όφελος των τοκογλύφων του κόσμου, που εξουσιάζουν απόλυτα τον πλανήτη και το μέλλον του… Στο κείμενο, παρουσιάζονται τα  τεκμήρια για την υλοποιούμενη με ταχείς ρυθμού παγκόσμια ληστεία.

 

Στο πρώτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς το παγκόσμιο χρέος εκτινάχθηκε στα 305 τρισ. δολάρια, δηλαδή το 348% του παγκόσμιου ΑΕΠ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Αυτό αναφέρουν τα οικονομικά φύλλα μαζί και με άλλους οικονομικούς όρους, δυσνόητους για τα δισεκατομμύρια χρεώστες του πλανήτη, χρέη που επιμερίζονται και σε χώρες πεινασμένων ημιθανών και άστεγων, ακόμα και σε βρέφη...

Οι φτωχότερες χώρες του πλανήτη πρέπει να πληρώσουν 43 δισεκατομμύρια δολάρια για αποπληρωμή του χρέους φέτος. Ένα ποσόν που θα αρκούσε σύμφωνα με την Oxfam για να καλύψει το κόστος για την εξασφάλιση απαραίτητων διατροφικών ειδών πρώτης ανάγκης και παιδικές τροφές...

Χρεώστες στους διεθνείς τοκογλύφους εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν ήδη από πείνα σε χώρες της Μαύρης Αφρικής, της Ασίας ακόμα και της Λατινικής Αμερικής. Το 1/7 των κατοίκων της Γης βρίσκονται μπροστά στην έσχατη εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που οι παγκόσμιες κρίσεις επιδεινώνουν περισσότερο την εικόνα της κόλασης και οι ανισότητες ενισχύονται. Από τις σάρκες των εκατοντάδων εκατομμυρίων πεινασμένων οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι!

Αλλά ποιοι είναι αυτοί που δανείζουν προσθέτοντας εσαεί αριθμούς, πολλαπλασιάζοντας συνεχώς τα μηδενικά στον λογαριασμό του παγκόσμιου χρέους, εξασφαλίζοντας αμύθητα κέρδη από επιτόκια; Οι «Αγορές» είναι η γνωστή απάντηση! «Απευθυνθήκαμε στις διεθνείς «αγορές» και πετύχαμε την εκταμίευση δεκάδων δις ευρώ ή δολαρίων»! Πόσες φορές τ’ άκουσε ο πλανήτης και θα το ακούσει ξανά; Πόσες φορές χειροκρότησε για το κατόρθωμα αυτό ο κοσμάκης τους ηγέτες του;

Οι διεθνείς «Αγορές» δεν είναι τίποτε περισσότερο από το προσωπείο μιας δυναστείας αργυραμοιβών, τουτέστιν τοκογλύφων, που έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν, διαφεντεύει το οικονομικό παρόν και στοχεύει σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο μέλλον, προκειμένου όλοι αυτοί να συνεχίσουν ανενόχλητα τη παγκόσμια ληστεία.

Εκτός και εάν οι πλανητικές στρατηγικές ανακατατάξεις, που πραγματοποιούνται ήδη στον οικονομικό και γεωπολιτικό χάρτη, τους αφαιρέσουν τελικά τη δυνατότητα που τους παρέχει το κυρίαρχο μέχρι τώρα νομισματικό εργαλείο τους.

Γύρω από αυτόν τον ανελέητο πυρήνα δουλεύουν επιτελικά οι τραπεζικοί κολοσσοί, που αναλαμβάνουν την επίσημη διαχείριση της τοκογλυφικής «εξυπηρέτησης» στην οποία καταφεύγουν τα οδηγούμενα σε χρεοκοπία κράτη, από γεωπολιτικά συμφέροντα, διεθνείς κρίσεις, πανδημίες, πολέμους, φυσικές καταστροφές κ.α.

Η «διαχείριση των κρίσεων» είναι ένας άλλος κερδοφόρος τομέας. Αυτό τον αναλαμβάνουν ως «Μητέρες Τερέζες», η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και κυρίως το γνωστό μας Δ.Ν.Τ. Αυτές ως ιδιωτικές κατά βάση εταιρίες ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ με αποστολή την οργάνωση  οικονομικών επιθέσεων «σωτηρίας», οι οποίες υποχρεώνουν σε φονική λιτότητα υποβαθμισμένες οικονομικά χώρες και στη κόλαση της πείνας και στις αρρώστιες εκατομμύρια ανθρώπους.

Βιώσαμε μια προηγούμενη εποχή - και όχι μόνο στη χώρα μας - με ένα τεράστιο κύμα παροχής δανείων με τραπεζικά προϊόντα για κάθε γούστο, καταναλωτικά, στεγαστικά, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και πιστωτικές κάρτες με εντελώς χαλαρό έλεγχο.

Περάστε κόσμε τ’ αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει χωρίς διατυπώσεις! Φευ! Κανένας δεν τρελάθηκε. Μέσα στο σχέδιο ήταν ο πληθωρισμός και τώρα η ύφεση... Μια παλίρροια δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια της τότε εποχής, που στη πλειοψηφία τους κατέληξαν κόκκινα!

Τώρα βιώνουμε την ύφεση, μια άμπωτη της προηγούμενης ρευστότητας,  που τα τραβηγμένα νερά της αφήνουν πίσω τους περί τα 700.000 ακίνητα, αξίας άνω των 40 δισ. Ευρώ, στα χέρια των funds...

Για το 2022 είναι συνολικά αναρτημένοι 44.000 πλειστηριασμοί, μέσα σ’ αυτούς ήταν και το σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού που βγήκε προχθές σε πλειστηριασμό για 15.000 ευρώ.

Αν αυτό, σε πλανητική έκταση και όχι μόνο στη χώρα μας, δεν είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αναδιανομής της ακίνητης περιουσίας, από τα εκατομμύρια χαμένους στην τραπεζική ρουλέτα στους λίγους και ισχυρούς των τοκογλυφικών καρτέλ, τότε τι είναι;

 

Σχόλια

Ο χρήστης Roussis είπε…
Παντελώς λαθεμένη άποψη ότι"Μέσα στο σχέδιο ήταν ο πληθωρισμός και τώρα η ύφεση..."
Και επίσης ανεπίτρεπτο να μην αναφέρεται ούτε μια φορά ο όρος καπιταλισμός