Μπράβο στην KFC !!!

Εργάκι σε τρεις πράξεις

Πράξη πρώτη

Χτες ήταν η επέτειος της νύχτας των κρυστάλλων… Στις 9 του Νοέμβρη του 1938, το ναζιστικό κράτος και παρακράτος εγκαινίαζε επίσημα τον … αντισημιτικό ιερό αγώνα… Ουσιαστικά το εγκληματικό τους έργο οι Ναζί το είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν αλλά εκείνη την ημέρα κατέθεσαν δείγμα της μορφής εκτεταμένων και συστηματικών διώξεων… Η βραδιά του 38 οφείλει το όνομα της στις συστηματικές καταστροφές βιτρινών αλλά και οικιακού εξοπλισμού των Εβραίων.

Μία νύχτα …αξιοθαύμαστης αποτελεσματικότητας των Γερμανικών ανθρωποειδών, που κατέληξε σε καταστροφή 267 συναγωγών, απροσδιόριστου αριθμού Εβραϊκών νεκροταφείων, 7000 καταστημάτων και 29 πολυκαταστημάτων Εβραϊκής ιδιοκτησίας. Ταυτόχρονα, το ίδιο βράδυ πιάστηκαν 30 χιλιάδες άτομα Εβραϊκής καταγωγής, που στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κυρίως στο Νταχάου και Μπούχενβαλντ. Ηταν τόσος ο τρόμος, που έσπειραν, που προβληματίστηκε και ο ίδιος ο Χίτλερ. Λέγεται, πως η νύχτα των κρυστάλλων ήταν μία σοβαρή ώθηση για την διάλυση και συντριβή των ταγμάτων εφόδου, που παραείχαν ‘αυτονομηθεί’


Πράξη Δεύτερη

Η KFC είναι ένα διάσημο, παγκόσμιας εμβέλειας μονοπώλιο στον χώρο της εστίασης, που εξειδικεύεται στα πουλερικά… Ο,τι τραβάει η ψυχή σας σε καλοψημένο ή τηγανισμένο, το έχετε. Λέγονται διάφορα, για την διατροφή και το μεγάλωμα των πουλερικών αλλά δεν βαριέσαι, η νοστιμιά τους δε παίζεται. Η Εταιρεία είναι άξιο σύμβολο του Αμερικάνικου τρόπου ζωής. Μαζί με πολλές άλλες βεβαίως, βεβαίως.


 Πράξη Τρίτη

Χτες βράδυ, λοιπόν, που ήταν η επέτειος της νύχτας των κρυστάλλων, η KFC κάλεσε τους Γερμανούς να το γιορτάσουν ανάλογα… "Είναι ημέρα μνήμης της Νύχτας των Κρυστάλλων! Κάντε δώρο στον εαυτό σας περισσότερο τυρί στο τραγανό σας μπέργκερ! Τώρα στα KFCheese!".

Είναι πράγματι συγκινητικό, πως η KFC θυμήθηκε την επέτειο και κάλεσε τους Γερμανούς να την γιορτάσουν χαρούμενα με ένα χορταστικό Cheeseburger… Ετσι, όχι μόνον τιμάει την ιστορία και όλους αυτούς, που βίωσαν εκείνες τις … ξέγνοιαστες, χαρούμενες, ευτυχισμένες στιγμές αλλά δίνει και μία νέα όψη στην αποτίμηση των γεγονότων…  Φτάνουν πια οι τύψεις και η μιζέρια… Ξεχυθείτε απαλλαγμένοι από ιστορικά βαρίδια, ανάλαφροι, γελαστοί… Ενα μπέργκερ της KFC, αυτή την νύχτα, την νύχτα των κρυστάλλων θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία…


......

Το έργο θα τέλειωνε εξαιρετικά εδώ αλλά η KFC πρόσθεσε ένα βαρετό, περιττό και ανούσιο κομμάτι για επίλογο, που το χαλάει.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έστειλε διορθωτικό μήνυμα, όπου αναφέρει "Λυπούμαστε πολύ, θα ελέγξουμε άμεσα τις εσωτερικές μας διαδικασίες ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό. Παρακαλώ συγχωρήστε αυτό το λάθος".

Κρίμα… Από ένα ενδιαφέρον έργο δράσης το κατάντησε μία ρομαντική σούπα…  Πολύ μας λύπησε… Πολύ θα θέλαμε να δούμε τις αντιδράσεις κάποιων νοσταλγών, που πάντοτε επιθυμούν να …‘αποκαταστήσουν’ την ιστορία. Τελευταία όλο και περισσότερο!!!

Πάντως, αν συνεχίσουμε, να ‘αδιαφορούμε’ για την αναβίωση του θηρίου, δεν αποκλείεται να γιορτάσουμε στα προσεχή χρόνια την ...ηρωϊκή πράξη των ταγμάτων εφόδου…  Η αλήθεια και η κακοποίησή της απέχουν λίγα εκατοστά αβάσταχτης ελαφρότητας…

  

Σχόλια