Η Ελλάδα ως...νέο αποικιακή δύναμη!

Η Ελλάδα παρά το πλευρόν των ΗΠΑ, είχε δηλώσει ο εθνάρχης κατά την κρίση της Κούβας…

Σήμερα, τα πράματα είναι …ακόμη καλύτερα, αφού δεν είμαστε απλά …παρά το πλευρόν της Γαλλίας στην Ιμπεριαλιστική επιχείρηση στο Σαχέλ αλλά έχουμε στείλει συμβούλους και τώρα στέλνουμε μάχιμους… Τα πράγματα έχουν φυσικά ξεφύγει από την χιουμοριστική ‘μεγαλοϊδεατική’ διάστασή τους και εισάγουν κινδύνους για την χώρα και τον λαό… Ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης αναφέρεται εκτενώς…

 

Μετά το μεγάλο πανηγύρι με τις γαλλικές πωλήσεις όπλων, που θα φουσκώσουν το υπό έκρηξη χρέος της χώρας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναλαμβάνει να στείλει στρατιωτικό σώμα στο Σαχέλ...

Ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες (29/11) στο News bomb.gr και στην Όλγα Τρέμη δήλωσε επί λέξει τα εξής: «Ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους. Τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή. Πρόκειται για μόνιμα στελέχη μάχιμα».

Σταράτες κουβέντες και πάντα αυτής της αποστολής αιτία η τρομοκρατία! Μια νέα λεγεώνα των προθύμων κρατών για να πολεμήσει τον ISIS, συμπαραστεκόμενη κατ’ ουσίαν στο «ανθρωπιστικό» έργο της Γαλλίας και στην συνέχιση μιας αρπακτικής πρακτικής στην Υποσαχάρια Αφρική, που δεν τερματίστηκε ποτέ...

Το Σαχέλ αποτελείται από 10 αφρικανικές χώρες, τις πλέον φτωχές και εξαθλιωμένες της Μαύρης Ηπείρου. Σενεγάλη, Μαυριτανία, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας, Νιγηρία, Τσαντ, Σουδάν, Νότιο Σουδάν και Ερυθραία είναι οι χώρες που διαλύθηκαν παντελώς από μια μακραίωνη γαλλική αποικιοκρατία.

Χώρες πάμπτωχες, αλλά πάμπλουτες σε ορυκτό πλούτο, με μεγάλα κοιτάσματα χρυσού, διαμαντιών, πετρελαίου, φυσικού αερίου, χαλκού, βωξίτη, ουρανίου και άλλων σπάνιων γαιών, που διεγείρουν αρπακτικές ορέξεις  μονοπωλιακών μεγαθηρίων από όλο τον κόσμο!

Μόνο από τον Νίγηρα η Γαλλία καλύπτει, μέσω της μονοπωλιακής «Areva», τις ανάγκες των Πυρηνικών Εργοστασίων της σε ουράνιο, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλο μέρος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα! Την ίδια στιγμή που το 90% των κατοίκων του Νίγηρα, που θεωρείται η τρίτη φτωχότερη χώρα του κόσμου, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα! Ο μέσος όρος ζωής για τους κατοίκους της είναι τα 45 χρόνια και το 70% του πληθυσμού «ζει» με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα που ισχύει και στις άλλες χώρες της ζώνης του Σαχέλ, με τα ίδια και ακόμα ίσως χειρότερα ποσοστά φτώχειας. Σ’ αυτές τις 10 χώρες πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται μεταξύ των οποίων είναι και 2 εκατομμύρια παιδιά.

Οι ένοικοι των Ηλυσίων, τόσο της «αριστεράς» όσο και της δεξιάς, έχουν αναφερθεί στην αξία αυτής της αφρικανικής δουλείας! Τον Μάρτιο του 2008, ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ είχε δηλώσει: «Χωρίς την Αφρική, η Γαλλία θα πέσει κάτω στην κατάταξη της τρίτης παγκόσμιας δύναμης». Και ο «σοσιαλιστής» Φρανσουά Μιτεράν διακήρυττε ήδη από το 1957 ότι: «Χωρίς την Αφρική, η Γαλλία δεν θα έχει καμία ιστορία στον 21ο αιώνα».

Μιλώντας πρόσφατα στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής γαλλόφωνων εθνών στην Τυνησία, ο Μακρόν καταγγέλει τους επικριτές της χώρας του για την οικονομική ληστεία στις πρώην αποικίες της! Στα πλαίσια αυτά και η συνέντευξή του στο TV5 Monde: «Αυτή η αντίληψη που τροφοδοτείται από άλλους, είναι ένα πολιτικό σχέδιο. Δεν είμαι ανόητος, πολλοί παράγοντες επιρροής, που μερικές φορές μιλούν στις εκπομπές σας, πληρώνονται από τους Ρώσους. Τους γνωρίζουμε...»

Αυτό το προδιαγεγραμμένο τέλος της γαλλικής αποικιοκρατίας, που αφήνει πίσω της συντρίμμια και σκελετούς, προσπαθεί κατά το δυνατόν να απομακρύνει ο Μακρόν δημιουργώντας μια συμμαχία προθύμων κρατών, στην οποία συγκαταλέγεται και η χώρα μας, με πρόφαση τον ISIS!

Το τέλος της Γαλλικής κυριαρχίας, όμως, δεν απειλείται από τους φανατικούς του ISIS. Αντιθέτως, η ύπαρξή τους δικαιολογεί την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας, με την οποία εξασφαλίζεται η «εύρυθμη» λειτουργία των πολυεθνικών βαμπίρ στις χώρες αυτές...

Ουσιαστική απειλή για τα γαλλικά συμφέροντα αποτελεί η δυναμική κινέζο-ρωσική οικονομική και στρατιωτική διείσδυση στη Μαύρη Ήπειρο, με μιας νέας μορφής «επενδυτικά συμβόλαια», που ο χρόνος θα δείξει αν θα έχουν ίσως και κάποιες ευνοϊκές «ρήτρες» για τη ζωή των κατοίκων της...

 

 

  

Σχόλια