Εκπαιδεύοντας τους χρήσιμους ηλίθιους

Η Μαρία Δεναξά είναι γνωστή ως εξαιρετικά έγκυρη Γαλλόφωνη πολιτική ανταποκρίτρια πολλών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. 

Την ανάρτησή της στο twitter έστειλε ο φίλος της ΦΑΙΑΚΙΑΣ, ΛΘ. Είναι ένα κείμενο, που τσακίζει κόκαλα γιατί βάζει μπροστά μας για πολλοστή φορά την πρόκληση της παροιμιώδους μέσης πολιτικής συνείδησης, όχι σε κάποια αποικιοκρατούμενη χώρα αλλά σε ένα από τα μητροπολιτικά καπιταλιστικά κράτη…


Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες από το Ινστιτούτο Ifop και διενεργήθηκε με νέους Γάλλους  ηλικίας 11-24 ετών, είναι αρκετά αποκαλυπτική:

·      Το 49% πιστεύει ότι η αστρολογία είναι επιστήμη

·      Το 48% πιστεύει στα πνεύματα

·      Το 36% πιστεύει στη μαγεία

·      Το 16% πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη

 

Αντί λοιπόν οι μπουρζουάδες του Ελιζέ να νοιαστούν για το μορφωτικό επίπεδο των μικρών Γάλλων και την ποιότητα της εκπαίδευσης που φθίνουν με τις εκπτώσεις των «μεταρρυθμίσεων», θέλουν να επαναφέρουν την ποδιά στα σχολεία.

Μετάφραση: Για αύριο δεν θέλουν μορφωμένους και ελεύθερους ανθρώπους, θεωρούν ότι το πρόβλημα της παραμονής τους στην εξουσία και γενικά της κυριαρχίας τους,  το έχουν λύσει με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το μόνο που μετράει τώρα είναι πως θα εκπαιδεύσουν τις μελλοντικές γενιές στην πειθαρχία και στον απόλυτο έλεγχο. Θέλουν να μετατρέψουν τα παιδιά μας σε πειθήνια υποκείμενα, ένα υποταγμένο εργατικό δυναμικό χωρίς αύριο, χωρίς δικαιώματα αλλά μόνο με υποχρεώσεις. Σε χρήσιμους ηλίθιους. Σε εξουσιαζόμενα υποτακτικά μιας χρήσης ει δυνατόν…

Και για όσους έσπευσαν να αναπαράγουν την είδηση της ενδεχόμενης επαναφοράς της ποδιάς στα γαλλικά σχολεία, καλό είναι να γνωρίζουν, πως έπεσαν στην παγίδα της μικροπολιτικής του Μακρόν. Επιστράτευσε τη σύζυγο του Μπριζίτ  για να καλοπιάσει την ακροδεξιά επειδή μπροστά του έχει δύσκολες μέρες λόγω της αντιλαϊκής συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Η πρόταση για επαναφορά της ποδιάς στα σχολεία ήταν της ακροδεξιάς. Με τη δήλωση της η Μπριζίτ υποστήριξε την ακροδεξιά πρόταση που ήταν προς συζήτηση στο γαλλικό κοινοβούλιο χθες Πέμπτη, αλλά ευτυχώς απορρίφθηκε.

Το «ματάκι» του Μακρόν στην ακροδεξιά ήταν άλλη μια απόδειξη σύγκλισης του Μακρονισμού με τον Λεπενισμό. Η Σκύλλα και η Χάρυβδη στη Γαλλία έχουν το ίδιο προσωπείο.

 

 


·

Σχόλια