Ευτυχείτε στο… Χάος!

Με τις βαρύγδουπες προβλέψεις των ειδικών για τη νέα χρονιά, ασχολείται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη. Αν τους πιστέψουμε, ο θρίαμβος του δυτικού καπιταλισμού είναι …δεδομένος… Δυστυχώς, όμως δεν …θα πάρουμε… Γιατί, αν μη τί άλλο έχουμε πείρα από την 'επιτυχία' αυτών των προβλέψεων…

 

Ο αστρολόγος Λεφάκης προχθές στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ωσάν άλλος Νοστράδαμος, έδωσε προφητική εκλογική πρωτιά στο Μητσοτάκη! Επικοινωνώντας με τα πλανητικά μαγνητικά ρεύματα δήλωσε εκτός άλλων... σπουδαίων ότι «η τάση θα είναι προς τα δεξιά». Αλίμονο αν οι αστρικές επαφές του έδιναν αριστερά μηνύματα.

Είναι γνωστό πως μέσω αστρολόγων, μελλοντολόγων και λοιπών προφητών αρκετοί πολιτικοί «ηγέτες» έψαχναν και ψάχνουν απαντήσεις για τα μελλούμενά τους! Όπως η Νάνσι Ρίγκαν είχε προσλάβει την Τζόαν Κίνγκλεϊ, αστρολόγο από την Καλιφόρνια, μετά από την απόπειρα δολοφονίας κατά του συζύγου της πρόεδρου Ρίγκαν το 1981!

Αυτά ως προς τους συνήθεις αστρολόγους... Υπάρχουν όμως και οι σοβαρότεροι που με επιστημονικές προβλέψεις παγκόσμιας έκτασης, «διαβάζουν» τα πλανητικά χαοτικά μελλούμενα όπως ο έγκυρος για τους δυτικούς, ιδιωτικός οργανισμός χρηματοοικονομικού λογισμικού, δεδομένων και μέσων ενημέρωσης, Bloomberg L.P.!

Ερμηνεύοντας κυρίως τα άστρα της αστερόεσσας, αυτός ο ιδιωτικός κολοσσός, προβλέπει για τη Κίνα πως η καμπύλη της μόλυνσης του Covid θα κορυφωθεί άκρως επικίνδυνα σε δυο με τρείς μήνες μετά την κινεζική πρωτοχρονιά. Αυτά σύμφωνα πάντα με τη Marcella Chow, στρατηγικό αναλυτή για τις παγκόσμιες αγορές στην JPMorgan Chase.

Παράλληλα οι κινέζικες μετοχές παραμένουν ιδιαίτερα εύθραυστες και κάθε προοπτική επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα βιομηχανικά προϊόντα του κίτρινου δράκου, στο τομέα της μεταλλουργίας, του σιδηρομεταλλεύματος και όχι μόνο.

Για τη Ρωσία, σύμφωνα με τους «αστρολόγους» του Bloomberg, είναι πλέον δυσοίωνο το μέλλον και συγκεκριμένα προβλέπεται πως αν η πολεμική κατάσταση κλιμακωθεί, το ΝΑΤΟ θα παρέμβει πιο ενεργά (;) και οι κυρώσεις θα αυστηροποιηθούν με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες. Πάντα ταύτα από τον σημαίνοντα αναλυτή John Vail της Nikko Asset Management.

Σύμφωνα με τον ίδιο προφήτη αυτή η κόλαση δεν αφήνει στην απέξω, έστω και με «δευτερογενείς» κυρώσεις και τους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας, κατά κύριο λόγω Κίνα, Ινδία, έπονται και οι υπόλοιποι... Και εξηγεί πως αυτό συνεπάγεται μια σοβαρότατη κρίση στη προμήθεια αγαθών σε τρόφιμα, ενέργεια, λιπάσματα, απαραίτητα μέταλλα χημικά και πολλά άλλα!

Και επειδή ο φόβος υπήρξε παλαιόθεν κυρίαρχο εργαλείο του καπιτα-ληστρικού συστήματος, οι «αστρολόγοι» του Bloomberg παρουσιάζουν ένα ακόμα πιο φρικιαστικό σενάριο γι’ αυτή τη χρονιά με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Ο κίνδυνος, αν και φαίνεται απομακρυσμένος, δεν είναι όμως απίθανος, καταλήγουν...

Αυτές είναι οι προβλέψεις «ειδικών» του Bloomberg, που διαβάζουν την κρυστάλλινη σφαίρα μόνο στην πλευρά που αναφέρεται στο Ευρασιατικό (Κίνα - Ρωσία - Ινδία) μπλοκ, καθώς και στους BRICS+ με τάσεις διεύρυνσης. Αποφεύγουν όμως ν’ αναφερθούν και στην άλλη πλευρά της μαντικής σφαίρας τους, γιατί η πραγματικότητα ήρθε να ανατρέψει βίαια το στόρι επιτυχίας του λεγόμενου δυτικού κόσμου, που είχαν στο μυαλό τους.

Επαναλαμβανόμενες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με τραγικά οικονομικά αποτελέσματα ειδικά για τις χώρες εκείνων που τις επιβάλλουν. Ενεργειακή κρίση που οδηγεί και στην αποβιομηχάνιση της Ευρώπης. Πληθωρισμός στα ύψη. Συνεχείς εκρήξεις τιμών σε είδη διαβίωσης, που ανάβουν φωτιές κοινωνικής οργής. Χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Αυξήσεις επιτοκίων που απειλούν με οικονομική κατάρρευση, σύμφωνα και με την ένωση Ιταλών τραπεζιτών (ABI). Απλησίαστο κόστος δανεισμού.

Ένα σκηνικό στο τέλος του 2022 με αρχές του νέου, που συμπληρώνεται και με απώλειες (Sell off) στις αγορές πάνω από 11 τρισ. δολ., αλλά και με το σκάνδαλο της FTX, που έκανε στάχτη 1,4 τρισ. δολ. κρυπτονομισμάτων και γκρέμισε crypto – όνειρα εκατομμυρίων μικροεπενδυτών που στόχευαν σε ένα γρήγορο πλουτισμό...

Ευτυχείτε λοιπόν, όπως θα προέτρεπε και ο μακαρίτης Άλκης Στέας, μέσα σ’ ένα χάος όπου τ’ αρπακτικά του καζίνο-καπιταλισμού, δολοφονούν την αλήθεια και βιάζουν την Ιστορία...

  

Σχόλια