Οι αλήθειες στα ...μπαλόνια τους!

Στην συστηματική κακοποίηση της αλήθειας για την πραγματικότητα από μεριάς …της καθ’ ημάς Δύσης αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη. Μία κακοποίηση, που θα επιδεινώνεται όσο οι παγκόσμιοι συσχετισμοί θα μεταβάλλονται σε βάρος των μέχρι πρότινος μονοκρατόρων … Παραθέτουμε.

 

Στην εποχή μας, ο ουρανός κατάντησε πάρκινγκ για τουλάχιστον 2.100 δορυφόρους, που μεταδίδουν όλων των ειδών πληροφορίες, ανάμεσα σ’ αυτούς και πλήθος ιδιωτικοί! Παράδειγμα η εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ που προγραμματίζει να  αυξήσει τους 143 που διαθέτει σε τροχιά σε 4.000!

Οι αμερικανοί ισχυρίζονται πως το μπαλόνι που πετούσε πάνω τους ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο, που συνέλεγε πληροφορίες υψίστης σπουδαιότητας και γι’ αυτό, όπως είπε ο πρόεδρός τους Μπάιντεν, «Διέταξα την Τετάρτη το Πεντάγωνο να το καταρρίψει το συντομότερο δυνατόν […]. Θέλω να συγχαρώ τους πιλότους που το έκαναν με απόλυτη επιτυχία!»

Ξεκάθαρες κουβέντες∙ το μπαλόνι ήταν κατασκοπευτικό και ουδόλως μετεωρολογικό, όπως ισχυρίζονται οι δράστες κινέζοι. Ακόμα μια αμερικανική αλήθεια ανάμεσα στις τόσες άλλες, πρόσφατες και προηγούμενες. Το γεγονός πως η Κίνα διαθέτει περί τους τριακόσιους δορυφόρους όλων των τύπων, προκειμένου να κατασκοπεύσει τον οποιοδήποτε, δεν επηρεάζει την αμερικανική «αλήθεια».

Αμερικανική «αλήθεια» ήταν πως τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream τους ανατίναξε η ιδιοκτήτρια τους Ρωσία, τιμωρώντας τον εαυτό της! Και τον Σαντάμ Χουσεΐν τον κρέμασαν γιατί είχε πυρηνικά και χημικά, άλλη μια παλιά αμερικανική αλήθεια! Και για τον Καντάφι η αμερικανοΝΑΤΟική επικήδεια αλήθεια ήταν πως τον ξεκοίλιασαν ως τύραννο!

Αμέτρητες οι αμερικανικές «αλήθειες» που αφορούν όλο το εύρος του πλανήτη και οι οποίες, σήμερα που ανατρέπονται οι πλανητικοί συσχετισμοί, κατ’ ανάγκη αυτές θα πολλαπλασιάζονται καταρρίπτοντας «μπαλόνια», ανακαλύπτοντας UFO, ακόμα και εξωγήινους εισβολείς!

Θα δούμε πολλά τέτοια «μπαλόνια», ειδικά τώρα που οι BRICS διευρύνουν τη συνεργασία τους και στον στρατιωτικό τομέα! Την περασμένη Πέμπτη, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Αφρικής ανέφεραν πως τα ναυτικά γυμνάσια, σε συνεργασία με Ρωσία και Κίνα, θα διεξαχθούν από την 17η ως την 27η Φεβρουαρίου κοντά στο λιμάνι Ντέρμπαν και στον Κόλπο Ρίτσαρντς!    

Οι BRICS πρόσθεσαν ένα (+) που προδηλώνει αύξηση των μελών τους με Αργεντινή, Ιράν, Ινδονησία, Αίγυπτο, Τουρκία και άλλες χώρες που βρίσκονται στο κατώφλι της εισόδου! Τα ιδρυτικά μέλη εκπροσωπούν το 40% του πληθυσμού της γης και με την ένταξη των νέων χωρών θα φθάσουν το 50% των κατοίκων του πλανήτη!

Ο διαβόητος Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) δε νικήθηκε τον Νοέμβρη του 1999, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, από αιματηρές μαζικές διαδηλώσεις που ματαίωσαν το 3ο γύρο του ΠΟΕ για διεύρυνση και επιτάχυνση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Ξεδοντιάζεται, όμως, σήμερα από ισχυρές διακρατικές Περιφερειακές Ενώσεις Οικονομικής Συνεργασίας! 

Μια τέτοια ισχυρή ένωση 16 κρατών, με πρωτοβουλία της Κίνας, είναι και αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, η αναφερόμενη ως Περιφερειακή Ολοκληρωμένη Οικονομική Συνεργασία (RCEP). Ο συνολικός της τζίρος πλησιάζει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή είναι σχεδόν διπλάσιος του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Αφρική, επίσης, στρέφεται σε νέα μοντέλα ανάπτυξης που στηρίζονται από Κίνα και Ρωσία, όπως δείχνουν και οι φιλορωσικές εκδηλώσεις στην Υποσαχάρια ζώνη. Κινέζοι μαζί με ντόπιο δυναμικό μετατρέπουν την Αφρική σε ένα τεράστιο εργοτάξιο! Λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικά δίκτυα, αυτοκινητόδρομοι, υδροηλεκτρικά φράγματα και στην άγονη έρημο σύγχρονα αγροτικά συγκροτήματα! Έργα που αλλάζουν τη ζωή των κατοίκων της λεηλατημένης ηπείρου!

Τα παραπάνω ως ελάχιστα, από όσα παγκοσμίως ανατρεπτικά συμβαίνουν, αποδεικνύουν πως η «πίτα» αρχίζει επιτέλους να μοιράζεται και το οικονομικό μερίδιο του πρώην παντοδύναμου δυτικού κόσμου, μαζί και των ΗΠΑ, μειώνεται σταθερά ενώ μεγαλώνουν συνεχώς τα μερίδια των αναπτυσσόμενων χωρών!

Άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και επικίνδυνη εποχή για έναν πλανήτη που απειλείται από το στερητικό σύνδρομο μιας αδηφάγας καπιτα-ληστρικής ελίτ που δεν το ’χει σε τίποτα, μέσα στη χασούρα της, να πάψει μπλοφάροντας με UFO, εξωγήινους και μπαλόνια και να πατήσει ακόμα και το κουμπί μιας πυρηνικής καταστροφής... 

  

Σχόλια