Σοφία την πάτησες… Παραδέξου το

Η Σοφία Σακοράφα μας είναι πολύ συμπαθής… Αθλήτρια πρώτης γραμμής σε διεθνές επίπεδο, δραστήρια στο πολιτικό στίβο με επιλογές στον χώρο της αριστεράς.

Την εκλογή της στην θέση της  Προέδρου του ΣΕΓΑΣ την είδαμε  θετικά. Πρόκειται για έναν χώρο, που τον γνωρίζει από μέσα όσο λίγοι ενώ ταυτόχρονα η ματιά της στα προβλήματα και στην αναζήτηση λύσεων θα έχει -λογικά- προοδευτική βάση εκκίνησης.

Δεν παρακολουθούμε σχολαστικά τις ενέργειές της αλλά η τελευταία μας ήλθε κεραμίδα… Βράβευση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για την συμβολή του …στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού.

Οι αντιδράσεις, όπως ήταν φυσικό, πολλές. Σε πρώτη της τοποθέτηση προσπάθησε να δικαιολογήσει την βράβευση ως διαχρονική αναγνώριση προς τον Δήμο Βόλου, χωρίς προσωπική φόρτιση…

Η δεύτερη ήταν ακόμη χειρότερη… Μας τόνισε αρχικά το …τρισυπόστατο των ιδιοτήτων της: βουλευτής του ΜΕΡΑ25, αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ… Οι δύο τελευταίες της ιδιότητες είναι αυτές που επιτρέπουν ή επιβάλλουν την βράβευση του κ. Αχιλλέα. Αν όμως αφήσει την πρώτη να βγει στο προσκήνιο τότε:… Η θέση του ΜέΡΑ25 για τον κ. Μπέο είναι διαχρονική, ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Με τις φασιστικές και τραμπούκικες μεθόδους που εισήγαγε στον Βόλο και στην γύρω περιοχή, ο κ. Μπέος σηματοδοτεί τον χείριστο συνδυασμό αυταρχισμού και εκφυλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ΜέΡΑ25 ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών της Μαγνησίας που παλεύουν ενάντια στη καύση των απορριμμάτων, ενάντια στην χυδαία παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και του νερού από τον κ. Μπέο στις πολυεθνικές και, βέβαια, ενάντια στις διώξεις τους από τον κ. Μπέο και τις εν λόγω πολυεθνικές.

Είναι αλήθεια, ότι η έννοια του τρισυπόστατου παρουσιάζει δυσκολίες στην κατανόησή του και κάποιες φορές απαιτεί μεταφυσικές αρετές, που δυστυχώς στην ΦΑΙΑΚΙΑ δεν τις διαθέτουμε…

Ετσι, λοιπόν βρίσκουμε, πως το μόνο ορθό, μετά από αυτή την…’βράβευση’ θα ήταν μία ανοιχτή δήλωση παραδοχή: ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ…

Η αναγνώριση του λάθους δεν είναι πολύ δημοφιλής στην τρέχουσα πολιτική πρακτική αλλά θα ήταν πράγματι ρηξικέλευθο πολιτικό ήθος αν κάποιοι αναλάμβαναν την ευθύνη τους, ανοιχτά και χωρίς ελιγμούς…

 

 

 

Σχόλια