Κρεατομηχανή εν δράσει...

Με όσα είπε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τις αιτίες του αλλά και τον τρόπο αποφυγής του ο Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος ξεκινάει το άρθρο του ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. Και επεκτείνεται στις εφιαλτικές προοπτικές αυτής της φιλοπόλεμης διάθεσης, που έχει καταλάβει την ‘δύση’… Παραθέτουμε.

    

Τα όσα ακολουθούν δεν είναι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αλλά του Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου. Είναι ο ανιψιός του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζων Κένεντι, το 1963 και γιος του επίσης δολοφονημένου το 1968, Ρόμπερτ Κένεντι, γερουσιαστή της Νέας Υόρκης και προεδρικού υποψηφίου.

Σε ομιλία του στο Fox News μεταξύ άλλων είπε: «Ας είμαστε ειλικρινείς! Αυτός είναι ένας πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, για γεωπολιτικούς λόγους. Πεθαίνουν ως πιόνια για χάρη μας, θυσιάζουν τον “ανθό” της Ουκρανικής νεολαίας σε ένα σφαγείο θανάτου και καταστροφής για τη γεωπολιτική φιλοδοξία των αμερικανών νεοσυντηρητικών... Συνολικά το Κίεβο έχει χάσει 300.000 στρατιώτες. Όλα γίνονται για να ανατραπεί ο Πούτιν και να γίνει η Ρωσία αδύναμη...»

Επίσης ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε τη προεδρική του υποψηφιότητα σε μια τρίωρη ομιλία στη Βοστώνη. Με αναρτήσεις του στο Instagram αποκάλυψε πως ο γιός του, Κόνορ Κένεντι είχε πολεμήσει στην Ουκρανία ως πολυβολητής στις ειδικές δυνάμεις και συμμετείχε στην ουκρανική επίθεση στο Χάρκοβο πέρυσι. 

«Ο Ζελένσκι» συνεχίζει ο Ρόμπερτ Κένεντι, «με τις πέντε λέξεις «Δεν θα μπω στο ΝΑΤΟ», μπορούσε να είχε αποφύγει τον πόλεμο του 2022 με τη Ρωσία». Στη συνέχεια ο ίδιος, εξηγεί γιατί αυτή η δυνατότητα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. «Πιεσμένος (ο Ζελένσκι) από τους νεοσυντηρητικούς στον Λευκό Οίκο και από βίαιους φασίστες μέσα στην ουκρανική κυβέρνηση, ενσωμάτωσε τον στρατό του στο ΝΑΤΟ και επέτρεψε στις ΗΠΑ να τοποθετήσουν εκτοξευτές πυραύλων Aegis με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, κατά μήκος των 1.200 μιλίων που εκτείνονται τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία».

Και πολλά που μολόγησε ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, γόνος οικογένειας που μαυροντύθηκε δυο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, κηδεύοντας ένα πρόεδρο και έναν υποψήφιο για το ίδιο αξίωμα... Το αξιοσημείωτο είναι πως η επίσημη Αμερική ακόμα «ψάχνει» για ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών που συντάραξαν τον τότε κόσμο.

Ένα «ψάξιμο» που τα όποια ευρήματα, ο Ντόναλντ Τραμπ παρέτεινε την απαγόρευση της δημοσιοποίησης τους, για λόγους εθνικής ασφάλειας, μέχρι το 2021. Στην ίδια γραμμή ο Μπάιντεν συνέχισε το «κλείδωμα» έως το τέλος του ’22 λόγω... Covid-19. Έκτοτε η τύχη της αποσφράγισης αγνοείται!      

Ας προσέχει ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, ειδικά μετά και τη διακοπή ομιλίας του στη Βοστώνη από «αγνώστους» που έθεσαν σε λειτουργία συναγερμό πυρκαγιάς. Όποιος μιλάει ενάντια στο πόλεμο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους εξοπλιστικούς κολοσσούς των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί των αμυντικών δαπανών μόνο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ αυξάνονται περίπου κατά 400 δισ. δολάρια ετησίως!

Είναι πολλά τα δολάρια Ρόμπερτ και δεν κωλώνουν οι έμποροι του θανάτου, ακόμα και αν οι νεκροί γίνουν πολλαπλάσιοι, ποτίζοντας με το αίμα τους τα απέραντα σιταροχώραφα της Ουκρανίας... Τους απαξιώνουν κυνικά, όπως η μακαρίτισσα Μαντλίν Ολμπράιτ όταν είπε πως: «Ο θάνατος 500.000 παιδιών στο Ιράκ εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων άξιζε τον κόπο...»

Αύριο οι «ειρηνοποιοί», πολεμώντας για τα «ιδανικά μιας δύσης» που δύει,  θα σωρεύουν εκατομμύρια νεκρούς... Ίσως χιλιάδες και πάλι σε Σερβία και Κόσσοβο. 

Μ’ ένα  Ισραήλ να απειλεί προχθές το Ιράν με πόλεμο αν αποκτήσει πυρηνικά, ενώ αυτό διεκδικεί την αποκλειστικότητα χρήσης του πυρηνικού ολέθρου...

Τέλος, μια διαφαινόμενη σύρραξη γιγάντων στις θάλασσες της Νότιας Κίνας μπορεί να «τρελάνει» ακόμα και τον... άξονα περιστροφής του πλανήτη «μας»!    

 

 


Σχόλια