Οβελιστήριον η «Ελλάς»...


Πράγματι, έχουν το ταλέντο οι εξουσιάζοντες να βρίσκουν ένα σωρό προφάσεις για να αποκρύψουν τα πραγματικά συστημικά αίτια των δεινών της ανθρωπότητας… Η κλιματική αλλαγή είναι πολύ διαδεδομένο πρόσχημα, τους τελευταίους καιρούς…

Λες και η κλιματική αλλαγή (στην πραγματικότητα πρόκειται για απειλητική κλιματική κρίση) έρχεται από το υπερπέραν και δεν έχει να κάνει με το κερδοσκοπικό άγχος του καπιταλισμού, που …ουδενός φείδεται.

Γράφει σχετικά ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης.

 

Στην επέτειο της φονικής πυρκαγιάς της 24ης Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία, η οποία άφησε πίσω της 45 νεκρούς, κορυφώθηκε η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει  σήμερα Πάρνηθα, Έβρο, Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία και όπου αλλού ξεσπάσει μέχρι να δημοσιευτεί αυτό το κείμενο. Μαζί φυσικά με τις καρβουνιασμένες εκτάσεις της Ρόδου και των άλλων περιοχών ανεβάζουν τα μέχρι τις 23/8 καμένα σε 1,2 εκατ. στρέμματα...

Αναφερόμενος, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην καμένη Ηλεία έκανε λόγο για «ανείπωτη εθνική τραγωδία». Παράλληλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης του Κώστα Καραμανλή, Βύρωνας Πολύδωρας είχε κάνει λόγο για τον «στρατηγό άνεμο».

«Ανείπωτες εθνικές τραγωδίες» με ενόχους τότε τους «στρατηγούς ανέμους» και τώρα την «κλιματική αλλαγή», που ξέρανε τη χλόη και εξαφάνισε την υγρασία...
Ανείπωτες, για να μην ειπωθούν οι πραγματικές αιτίες μιας διαχρονικής δολοφονικής αδιαφορίας ενός «συστήματος» που θάβει τις ευθύνες του στις στάχτες των θερινών πυρκαγιών και τις παραχώνει στις λάσπες των φθινοπωρινών χειμάρρων.

Επαναλαμβανόμενο σκηνικό στάχτης και μπούρμπερης «βελτιωμένο» όμως τώρα και με ταξιδιάρικα αιωρούμενα μικροσωματίδια που ίσως με σύννεφα καπνού να επισκέφτηκαν και το νησί μας! Οι οδηγίες πάντως ήταν σαφείς και ως φάρμακο η  επανάληψη του lockdown. Και για όσους έχουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα υπάρχει και αντιασφυξιογόνα μάσκα προστασίας από μικροσωμματίδια!

Η σοβαρή μάχη κατά των πυρκαγιών από παράδοση διεξάγεται στα τηλε-κάναλα με οπαδικές κραυγές και επίρριψη ευθυνών στην κλιματική αλλαγή. Οι μεν αναφέρουν πόσο μεθοδικά μερίμνησαν υπολογίζοντας τα καμένα στρέμματα στη περίοδο της βασιλείας τους και οι τωρινοί βοναπάρτηδες απαριθμούν πόσα εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν για τη... φλεγόμενη πυροπροστασία.

Εικόνες απείρου κάλλους με πολιτικούς να πλασάρουν τηλεοπτικά την ικανότητα τους καταθέτοντας λιγότερα καμένα στρέμματα στη θητεία τους και λιγότερους θανάτους από τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Και εις επίρρωση των ισχυρισμών της αξιοσύνης τους σε πρώτη ζήτηση πάντα ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι...  

Το «σύστημα» δε θέλει να δώσει λύσεις σε καταστάσεις που εξαφανίζουν το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της χώρας και απειλούν τη ζωή ανθρώπων. Το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 4.000 κενές θέσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς φορείς, είναι δείγμα «ενδιαφέροντος» των κυβερνώντων!

Καμιά μέριμνα για δασικές αντιπυρικές ζώνες σε συνεχή συντήρηση, με πυροφυλάκια  τοποθετημένα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, πλαισιωμένα και από εκπαιδευμένους εθελοντές. Από εθελοντές που πρωτοστάτησαν στη μάχη για την καταστολή της φωτιάς με πρωτόγονα μέσα, βγάζοντας νερό ακόμα και με... μπουγέλα από πηγάδια, προς δόξα του κρατικού μηχανισμού!

Ας αγοράσουν και κάποιο σύγχρονο εναέριο μέσο πυρόσβεσης παράλληλα με τα πανάκριβα Rafale, διασφαλίζοντας έτσι και τη «βαριά τουριστική βιομηχανία» που  κινδύνεψε να γίνει στάχτη στη Ρόδο.

Ψάχνοντας εμπρηστές φωτογραφίζουν απανθρακωμένους μετανάστες, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά. «Άναψαν φωτιά να μαγειρέψουν...», λες μετά από τόσες μέρες Γολγοθά είχαν υλικά και για... μαγείρεμα.

Τρείς «πολιτοφύλακες» στην Αλεξανδρούπολη κλειδαμπάρωσαν 25  πρόσφυγες σε τρέιλερ, κατηγορώντας τους πως «θα μας κάψουνε» και παρακινώντας και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ. Ο νόμος του Λιντς χαρακτηρίστηκε από τηλεκάναλα ως μια επαινέσιμη πρωτοβουλία πολιτών, που συγκλόνισε το πανελλήνιο!  

Για ένα τέτοιο ρεκόρ καταστροφής, με ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες στρέμματα στάχτη, χρειάζονται ως άλλοθι εκτός της κλιματικής αλλαγής και εμπρηστές μετανάστες. Ματαίως όμως. Η εγκληματική τους ανικανότητα δεν κρύβεται και έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο Σεπτέμβρη ακόμα...

 

  

Σχόλια