ΓΡΑΜΜΑ Σ' ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Η ανοιχτή επιστολή του φίλτατου Θοδωρή Κουρή αναλαμβάνει να ‘επισημάνει’ μερικά από τα ‘προβληματάκια’ (διάβαζε προβληματάρες), που κακοποιούν την ποιότητα ζωής του πολίτη, μεταφέρονται αυτούσια στην διαδρομή του χρόνου και καταλήγουν σε διαιώνιση και επιδείνωση.

Μπροστά σε αυτά καλείται να τοποθετηθεί ο ‘ανώνυμος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος’ αντιμετωπίζοντας την ‘αληθινή’ και όχι την εικονική πραγματικότητα.

Εικόνες Λευκίμμης, Κέρκυρας, Ελλάδας βγαλμένες από τις μνημονιακές και γενικότερα εξαρτημένες πολιτικές με κεντρικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό πρόθυμο να συμμετέχει στην διαχείριση του ζόφου και την νάρκωση των συνειδήσεων.  


Πέρα από τα θεμιτά ευχολόγια που χωρίς τις αντίστοιχες πράξεις μένουν φτερά στον άνεμο και "έπεα πτερόεντα", θα έπρεπε να επικεντρωθείς σαν υποψήφιος "οραματιστής" σε προγραμματικούς στόχους και όχι σε γενικότητες κοινότυπες και διατυπωμένες σε όλες τις προεκλογικές διαδικασίες και περιόδους. Μένοντας και στοχεύοντας στις αμφίβολες και εφήμερες επιπτώσεις των φωτογραφιών του στυλ "μεταγραφή του Πίου", της γνωστής κωμικής διαφήμισης προ ετών.

Και πρώτα απ' όλα σ' αυτό που επαγγελματικά "υπηρετείς". Τι σκέπτεστε να προσφέρετε ή σε τι στοχεύετε ν' αγωνιστείτε όσον αφορά την αναβάθμιση του επιπέδου Υγείας των πολιτών του δήμου όσοι επαγγελματικά ασχολείστε στον ευρύτερο τομέα της Υγείας; Πέρα από τον ιδιωτικό επαγγελματικό σας τομέα και καλά κάνετε κι ευλογάτε τα γένεια σας, οι πολίτες χρειάζονται ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Πράγμα που, όπως ΟΛΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ, βρίσκεται σε κατάσταση εντελώς ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ και ΤΡΑΓΙΚΗ. Ας μην εξετάσουμε λεπτομερώς την κατάσταση στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ αλλά και παραπέρα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Από εδώ λοιπόν θα πρέπει να ξεκινήσετε, από ό,τι αφορά και εμπλέκεται με το Σύστημα Υγείας. Αντ' αυτού ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Πάμε παρακάτω. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι μια σειρά από βασικές υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τον ΠΟΛΙΤΗ, έκαναν φτερά από τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, χωρίς καμιά παρέμβαση ή αντίδραση της δημοτικής αρχής. Τραπεζικές υπηρεσίες, ΕΛΤΑ χωρίς διανομέα 3 χρόνια ώρα, ήλθαν να προστεθούν στην προηγούμενη συσσωρευμένη "αφαίμαξη" (ΟΤΕ, ΙΚΑ κλπ). Ο Δήμος ήταν ο μεγάλος απών στην διεκδίκηση και διαμαρτυρία για αυτήν την συνεχιζόμενη ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ όλης της περιοχής.

Θα μπορούσα να αναφέρω έναν τόμο ολόκληρο από την ΑΟΡΑΤΗ παρουσία της δημοτικής αρχής του κ. Λέσση την τετραετία που τελειώνει οσονούπω. Για την αφηρημένη τέχνη του οδικού δικτύου με τις μαύρες πιτσιλιές σε γκρίζο φόντο σε κιτρινόφαιο πλαίσιο (διαχρονική "καλλιτεχνική" προεκλογική πατέντα").   
Για τις αιωνόβιες Κορδιλιέρες των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ σε όλες τις γραμμές των οριζόντων του Νότου και σ' όλες τις ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΕΣ και αραχνιασμένες γωνιές των δρόμων και των κάμπων του που αγγέλουν στους ξένους ό,τι εκεί κείται η παιδεία μας, αξιοπαθής και συντηρούμενη διαχρονικά από οπισθοφυλακές δημοτικών αρχόντων με πολύ "θα θα θα θα" και ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο.

Για τις παραλίες που δεν καθαρίζονται και που τα συσσωρευμένα φύκια δημιουργούν, όπως εκατομμύρια χρόνια πριν, γεωλογικές διαμορφώσεις στο τοπίο.

Για το ανύπαρκτο ενδιαφέρον και την φαντοματική παρέμβαση για τις συνεχείς διακοπές τής υδροπαροχής και την άθλια ποιότητα ενός εξωφρενικά ακριβού νερού.

Για τους τροπικούς των δρόμων, όπου η βλάστηση τείνει να χαρακτηρίσει την περιοχή σαν παράρτημα ζούγκλας.

Για τις σούδες, τα ρυάκια και τ' αυλάκια, τους χειμάρρους που δεν καθαρίζονται ποτέ, για τα λύματα του βιολογικού που χύνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές τουριστικές και μη χωρίς ΚΑΜΙΑ παρέμβαση του δήμου.

Τι να πρωτοπεί, τι να πρωτοσκεφτεί και τι να ομολογήσει ο δύσμοιρος πολίτης, απ΄όσα πέρασε και περνάει...

Μη μιλάτε λοιπόν άλλο γι' "αγάπη" και ενδιαφέρον, οράματα, στόχους, δεσμεύσεις κλπ κλπ. Η Δημοτική Αρχή και θητεία του κ. Λέσση ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Εκκωφαντικά. Όχι μόνο δεν βελτίωσε τίποτα αλλά αντίθετα υποβάθμισε ακόμα περισσότερο την ζωή μας και όλη την περιοχή.

ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΑΘΡΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΡΟ. Ο πολιτικαντισμός, η εξατομίκευση των προβλημάτων, ο ατομικισμός και η απαξίωση της κοινωνίας μέσα από τον εκμηδενισμό της ωφελιμότητας του γενικού κοινωνικού συνόλου 

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ και είναι ολοφάνερο πού οδήγησαν και οδηγούν. 

Μια ματιά πίσω από το βολικό προπέτασμα καπνού των ΜΜΕ στην τραγωδία που βιώνει η χώρα ένα μήνα τώρα είναι αρκετή...

 

  

Σχόλια