Πάπας Φραγκίσκος: Δεν εισβάλλουν οι μετανάστες !!!

Αυτό δήλωσε ο Μέγιστος Ποντίφηκας,  Πατριάρχης και Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος ή κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο τίτλος ‘Μέγιστος Ποντίφηξ’ έλκει την προέλευσή του από το προηγηθέν στην Ρώμη θρήσκευμα. Pontifex Maximus ονομάζονταν ο πρωθιερέας του μέγιστου Ρωμαίου Θεού, του διπρόσωπου Ιανού.

Φόρεσε τα γυαλιά, λοιπόν, ο 86χρονος προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας σε πολλούς από τους με την πολιτική ασχολούμενους ηγετίσκους της γηραιάς Ευρώπης, που έχουν καταληφθεί από τους …’δαίμονες’ της μισαλλοδοξίας, του φυλετικού μίσους, του άκρατου εγωϊσμού, της απανθρωπιάς, της ‘λουστραρισμένης’ βαρβαρότητας… Ολες τις αρετές του κερδοσκόπου καπιταλισμού….

Κατά την επίσκεψή του στην Μασσαλία μιλώντας μπροστά σε 70 καρδινάλιους και σε άλλα στελέχη του εκκλησιαστικού μηχανισμού ο Λατινοαμερικάνος στην καταγωγή θρησκευτικός ηγέτης ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση την αλήθεια με την φωνή της λογικής: …αυτοί που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα δεν εισβάλλουν, αναζητούν φιλοξενία!!! 

Τάδε έφη Φραγκίσκος, συμπληρώνοντας όσα παρόμοια είχε πει την προτεραία για το ίδιο θέμα που κατήγγειλε τον …φόβο και την αδιαφορία απέναντι στους μετανάστες.

Οι τοποθετήσεις του Πάπα αποκτούν ιδιαίτερο βάρος για τον χρόνο και τον χώρο πραγματοποίησής τους… Λίγες μέρες πριν ο Υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν, που ήταν από τους θεατές της ομιλίας του Ρωμαιοκαθολικού ηγέτη είχε ξεκαθαρίσει, ότι η Γαλλία …ΔΕΝ πρόκειται να δεχτεί ούτε έναν από τους μετανάστες, που στιβάζονται στην Λαμπεντούζα. Η δεξιά και η ακροδεξιά της Ιταλίας και της Γαλλίας μιλούν για …’μεταναστευτικό κατακλυσμό’.

Σε επόμενη ενότητα της ομιλίας του ο Πάπας τόνισε την ανάγκη έ ν τ α ξ η ς και όχι α φ ο μ ο ί ω σ η ς  των μεταναστών, η οποία «θα υπονόμευε το μέλλον τους, αυξάνοντας τις αποστάσεις και προκαλώντας την γκετοποίηση, την εχθρότητα και τη μισαλλοδοξία».

Σταυροκοπιόμαστε -με την καλή έννοια- και προσπαθούμε να φανταστούμε τα μούτρα της ηγεσίας της πεπολιτισμένης γηραιάς Ηπείρου με τα λόγια αυτά του ‘Παναγιώτατου’.

Ολοι αυτοί, οι Φαρισαίοι και υποκριτές, θα …ασπασθούν την δεξιά του και αμέσως μετά θα επιδοθούν στο θεάρεστο έργο της συστηματικής καταδίωξης και καταπίεσης των κυνηγημένων της γης… 

Αυτών, που υποχρεώθηκαν να …πάρουν των ομματιών τους από τους τόπους τους… Γιατί δεν άντεχαν άλλο να ζήσουν στους παραδείσους, που τους έφτιαξαν οι φιλόστοργοι Ευρωπαίοι ‘επισκέπτες’ Ασίας και Αφρικής, τους 3 τελευταίους αιώνες!

Χωρίς την παραμικρή αιδώ και συστολή οι …διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο χρησιμοποιούν το όρο εισβολή για τους κατατρεγμένους και πεινασμένους, όταν η πολύχρονη ιστορία τους, τα …ένδοξα λοφία τους, ο υψηλός τους πολιτισμός και ο συσσωρευμένος πλούτος τους χτίστηκαν πάνω στην πολύπαθη καμπούρα εκατομμυρίων και εκατομμυρίων με τα όπλα των Ευρωπαίων εισβολέων…

Σήμερα, λοιπόν, για το πολιτικό προσωπικό του παγκόσμιου καπιταλισμού και Ιμπεριαλισμού αξίζει ο λόγος του ‘Πρωτομάστορα’: ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτισατὲ μέ, γυμνὸς ἡμὴν καὶ οὐ συνηγάγετέ μοι, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ μοι, ἀσθενὴς καἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπισκέψασθε μέ.

Εις τον …’πρώτον μεταξύ ίσων’, που μας έχει εκπλήξει ευχάριστα δύο φορές τον τελευταίο μήνα -μία στην ομιλία του σε συνάντηση με την Ρώσικη Νεολαία και μία τώρα-, συνιστώμεν εγρήγορση και προσοχή… Υπενθυμίζουμε, ότι με την πρώτη του παρέμβαση είχε προκαλέσει την οργή του Βολοντιμίρ και των υψηλών προστατών του, ένθεν και εκείθεν του Ατλαντικού.

Εχουμε διαβάσει και ένα …’μυθιστόρημα’ για τον Ιωάννη Παύλο τον Α’ και μας έχει …επηρεάσει.

 

  

Σχόλια