Δαβίδ και Γολιάθ!


Στο θέμα της επικαιρότητας αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη. Επιχειρεί μία επιγραμματική αναδρομή στα βάσανα ενός λαού, που στενάζει κάτω από την ασφυκτική πολιτική των σιωνιστών τα 77 τουλάχιστον τελευταία χρόνια… Φαίνεται, πως για τους Παλαιστίνιους ήλθε η ώρα της κρίσης… Παραθέτουμε.  

 

Ο βραβευμένος ισραηλινός δημοσιογράφος Haggai Matar, στο κείμενο το οποίο έγραψε κλεισμένος στο σπίτι του στο Τελ Αβίβ την πρώτη μέρα της επίθεσης της Χαμάς, υπογραμμίζει πως: 

«ο τρόμος που νιώθουν οι Ισραηλινοί αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου και εμού, είναι ένα μικρό κομμάτι από αυτό που νιώθουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι κάτω από το στρατιωτικό καθεστώς δεκαετιών στη Δυτική Όχθη και κάτω από την πολιορκία και τις επανειλημμένες επιθέσεις στη Γάζα. Η μόνη λύση, όπως ήταν πάντα, είναι να δοθεί ένα τέλος στο απαρτχάιντ...»


Ο ισραηλινός δημοσιογράφος Haggai Matar, μέσα σε πέντε γραμμές κατήγγειλε όλα όσα βιώνουν οι Παλαιστίνιοι επί 76 ολόκληρα χρόνια. Το Νοέμβρη του 1947 ο ΟΗΕ  παραχώρησε στους Εβραίους το 56,47% της Παλαιστίνης, αυτοί όμως με την απειλή των όπλων έκαναν κατοχή στο 77%, εκτοπίζοντας βίαια εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους, σε Αίγυπτο, Λίβανο και στα εδάφη της Ιορδανίας. Για τους Παλαιστίνιους, αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί τη «Νάκμπα» («καταστροφή»).


O OΗΕ, με το υπ’ αριθμ. 194 ψήφισμα του, επιτάσσει την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. 

Από τότε αυτό το ψήφισμα έχει επαναεγκριθεί περισσότερες από 135 φορές, παραμένοντας το θεμέλιο του παλαιστινιακού ζητήματος και η πιο έγκυρη νομική στήριξη του δικαιώματος της επιστροφής, όμως μέχρι και σήμερα οι πρόσφυγες δεν επέστρεψαν ποτέ...

Κλέβουν συνεχώς τη Γη των Παλαιστινίων, γκρεμίζοντας και διαλύοντας συνοικίες και εξαφανίζοντας ολόκληρα χωριά, μεγαλώνοντας έτσι το κράτος του Ισραήλ. Μια τακτική 76 χρόνων είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσει από νωρίς στους Παλαιστινίους, πως ο μόνος δρόμος για να ζήσουν ελεύθεροι στη Γη τους είναι η καταστροφή του καταστροφέα τους... Οι Ισραηλινοί με τη μέχρι χθες ασυναγώνιστη ισχύ τους έχουν πεισθεί ότι δεν χρειάζεται να συνάψουν μια κάποια έστω υποτυπώδη έντιμη ειρήνη.

Ξέχασαν τι είχε πει ο Γιασέρ Αραφάτ στον ΟΗΕ ως επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προειδοποιώντας τους πως: «Στο ένα χέρι κρατάω το κλαδί ελιάς και στο άλλο χέρι κρατάω το όπλο, μη με αναγκάσετε να πέσει το ένα και να μείνει το άλλο...» Το Ισραήλ επέλεξε το όπλο!

Ο Αραφάτ άφησε το μάταιο τούτο κόσμο από ραδιενεργό πολώνιο, όπως ισχυρίζονται κάποιοι πιθανόν γνωρίζοντες και ο Γιτζάκ Ράμπιν έντιμος συνομιλητής του Αραφάτ για ένα κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος και όχι για μια καρικατούρα «Παλαιστινιακής Αρχής», δολοφονήθηκε από φανατικό ακροδεξιό...           

Η 7η Οκτωβρίου 2023 θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του Ισραήλ ως η ημέρα που κατέρρευσε το δόγμα του Γολιάθ! Τώρα προσπαθούν να το υποστυλώσουν βομβαρδίζοντας οικοδομικά τετράγωνα στη Λωρίδα της Γάζας δολοφονώντας αμάχους, μια γνώριμη διαχρονική εγκληματική πρακτική...

Αλλάζει το σκηνικό στη Μέση Ανατολή από ένα Παλαιστινιακό αντάρτικο πόλης με  πάθος για ελευθερία σε μια δική τους πατρίδα. Στους δρόμους των αραβικών χωρών που γέμισαν με εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε συμπαράσταση των Παλαιστινίων αδελφών τους, «κάηκαν» και οι όποιες τυχόν συμφωνίες σε βάρος και πίσω από τη πλάτη του του Λαού της Παλαιστίνης!

Για να υπάρξει ειρήνη πρέπει αυτή να επικρατήσει και στα δύο στρατόπεδα. Διαφορετικά ο τρόμος θα είναι συνεχής και θα μοιράζεται εξ ίσου... Τώρα λοιπόν είναι ώρα να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν προ 20ετίας ο ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία, δηλαδή την ίδρυση ενός κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους και με την απόδοση των κλεμμένων εδαφών στους δικαιούχους.

 

  

Σχόλια