Η σφαγή των ιθαγενών...

Η Αφρική είναι μάλλον η …προνομιούχος Ήπειρος δράσης των …φιλάνθρωπων αποικοικρατών Ιμπεριαλιστών… Λέμε μάλλον, γιατί όλες δικαιούνται να διεκδικήσουν αυτόν τον ...τιμητικό τίτλο…

Ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης ανακαλεί τέτοιες ‘ώρες’ ντροπής της ανθρώπινης ιστορίας…

‘Ωρες’ των πολιτισμένων Ευρωπαίων, που φυσικά αποκαλούσαν τρομοκράκτες, όποιους είχαν …το θράσος να αντισταθούν στην ανώτερότητα τους… Όπως, καλή ώρα… Παραθέτουμε:

 

Αντιμετώπιζαν τους εξεγερμένους ιθαγενείς ως «άγριους» δικαιολογώντας τα εξοντωτικά μέσα που χρησιμοποιούσαν σε βάρος τους! Με αυτή τη δολοφονική τακτική εξαφάνισαν ολόκληρες φυλές γηγενών. Αυτό είναι και το βασικό θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίστηκε ο περίφημος δυτικός πολιτισμός τους.

Μια ανελέητη κρεατομηχανή από τον 15ο  αιώνα ως τον 20ο που με στόχο τη ληστεία μακελεύει Ασιάτες, Αφρικανούς και αυτόχθονες της Αμερικής. Δείγμα και τα εμβληματικά κτίρια στις μητροπόλεις αυτών των κρατών που κτίστηκαν κατ’ ουσίαν με κόκαλα ιθαγενών.

Ορισμένα από αυτά βρίσκονται κρυμμένα στα υπόγεια μουσείων αυτών των χωρών. Στο Musée de l’ Homme του Παρισιού, ως τρόπαια της γαλλικής αποικιοκρατίας είναι ταξινομημένα πάνω από 18.000 κρανία αρχηγών αφρικανικών φυλών από αποικίες της Γαλλίας, ανταρτών της Καμπότζης και ιθαγενών από την Ωκεανία, σύμφωνα με τον Κονστάν Μεχέ ανταποκριτή των New York Times  στη Γαλλία.

Μουσεία στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και αλλού έχουν αναπτύξει «ειδικά» πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση επιστροφής σε δικαιούχες χώρες τέτοιων λειψάνων. Τα διατηρούν μέχρι σήμερα ως ένδοξα λάφυρα της αποικιοκρατικής ληστρικής ιστορίας τους.

Στα μέσα του 20ου  αιώνα, οι «ατίθασοι» ιθαγενείς έπαυσαν να χαρακτηρίζονται άγριοι και ονομάστηκαν τρομοκράτες! Στην Αλγερία τα μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που αγωνίζονταν να διώξουν τους Γάλλους, ήταν τρομοκράτες που σφαγιάστηκαν και από τα αποβράσματα της λεγεώνας των ξένων, στυλοβάτες και αυτά του δυτικού πολιτισμού!

Τρομοκράτης ο Νέλσον Μαντέλα και ο ηγέτης των Μάου Μάου, Γιόμο Κενυάτα! Ακόμα ο Φιντέλ Κάστρο, οι αφρικανοί Τομά Σανκαρά και Πατρίς Λουμούμπα. Αυτοί οι δυο δολοφονήθηκαν γιατί εμπόδιζαν τη συνέχιση της ληστείας των χωρών τους από Γάλλους και Βέλγους.

Το έργο του δολοφονημένου το ’87 Σανκαρά το συνεχίζει σήμερα ο Ιμπραήμ Τραορέ υπογράφοντας με τη Ρωσία συμφωνία για πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί η Μπουρκίνα Φάσο, μια χώρα που  μόλις το 21% του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα!

Τον Πατρίς Λουμούμπα τον τεμάχισαν σε 34 κομμάτια και τα διέλυσαν σε θειικό οξύ. Το Βέλγιο σε ένδειξη «συγνώμης» παρέδωσε στην οικογένεια του Πατρίς Λουμούμπα ένα χρυσό δόντι, ως το μοναδικό λείψανο του ήρωα της ανεξαρτησίας του Κονγκό. Αυτό το «διέσωσε» το ακατονόμαστο κτήνος, ο Βέλγος εκτελεστής του.

Τρομοκράτης τότε ο Αραφάτ και οι οργανώσεις της PLO, όπως η Φατάχ. Σήμερα τρομοκράτης θεωρείται η Χαμάς και όπως δείχνει το σύντομο παραπάνω ιστορικό οδοιπορικό, τρομοκράτης πάντα θα είναι όποιος αντιστέκεται στον κατακτητή σφαγέα!

Συνεργός του τρομοκράτη και ο καθένας που ζητάει να σταματήσει η σφαγή παιδιών και νηπίων, όπως τώρα στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Ύποπτος ακόμα και ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο γραμματέας του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον ΥπΕξ του Ισραήλ!

Και αυτό γιατί ο Γκουτέρες ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 99 από το Συμβούλιο Ασφαλείας για να υπάρξει άμεσα «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»  στο σφαγείο της Λωρίδας της Γάζας. «Η διαχείριση του Γκουτέρες αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο ισραηλινός ΥπΕξ Ελί Κοέν στον λογαριασμό του.

Η επίθεση του ισραηλινού υπουργού σε βάρος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δε βρήκε χώρο σχολιασμού σε μέσα μαζικής ενυπνίωσης. Τελικά χαραμάδα πληροφόρησης για το έγκλημα στη Γάζα της μεγάλης σφαγής στο "Kontra News 21:30" με δημοσιογράφο τον Πάνο Χαρίτο...

Όλο αυτό θυμίζει εποχές που ψάχναμε στο ραδιόφωνο Ντόιτσε Βέλε και BBC...     

 

  

Σχόλια