Η Επέλαση των τρακτέρ και οι... ρύποι!


Οι μηχανές των τρακτέρ αναμμένες ‘ρυπαίνουν’ με αβεβαιότητα τους Ευρωπαίους καπιταλιστές, που έχουν παραδοθεί στην Αμερικάνικη κυριαρχία συμπιέζοντας τους λαούς της γηραιάς Ηπείρου προς το μη περαιτέρω. Την ίδια ώρα, χρηματοδοτούν ασύστολα με πακτωλό δισεκατομμυρίων την Ουκρανέζικη μαριονέτα, που τροφοδοτεί ασύστολα με Ουκρανικό ανθρώπινο κρέας τις μηχανές του πολέμου. Γράφει ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης. 

Τρακτέρ γεμίζουν τους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους και αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί από μέρες σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ακόμα και στην Ελβετία. Την περασμένη Πέμπτη οι Βρυξέλλες βρέθηκαν σε αγροτικό κλοιό, την ώρα που ευρωπαίοι ηγέτες συσκέπτονταν για ημίμετρα «αποσυμπίεσης» της εκρηκτικής ατμόσφαιρας... 

Το πανευρωπαϊκό εξεγερτικό σκηνικό από τις πρώτες μέρες κουκουλώθηκε στη χώρα μας με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τη διάσταση εκκλησίας- κυβέρνησης και με την κορύφωση της τηλε-αγωνίας για το αν ο Μάκης Βορίδης θα απόσχει ή θα καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο...  

Καύσιμα, λιπάσματα, φορολογία, επιδοτήσεις και η νέα ευρωπαϊκή ΚΑΠ είναι ο κεντρικός άξονας της επέλασης των τρακτέρ. Αξιοσημείωτο το ότι οι αγρότες υποστηρίζουν πώς τα προβλήματα επιδεινώθηκαν από έλλειψη φθηνού ρωσικού αερίου και ντίζελ, καθώς και από την απουσία ρωσικών λιπασμάτων.

Από την ημέρα που και οι Έλληνες αγρότες βρίσκονται στους δρόμους της οργής, τα τηλεκάναλα προβάλλουν, με... υγειονομικούς περιορισμούς, εικόνες αγροτικών κινητοποιήσεων από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως από το Παρίσι που βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό!

Υπάρχουν και οι Πολωνοί αγρότες, που απέκλεισαν με τρακτέρ πάνω από 160 δρόμους και όλα τα τελωνεία που οδηγούν στην Ουκρανία! Απαιτούν τη διακοπή των  αφορολόγητων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από χώρες εκτός ΕΕ, όπως είναι κυρίως η χώρα του Ζελένσκι.

Στην Ουκρανία, καταγγέλλουν οι Πολωνικές Αγροτικές Οργανώσεις, κυρίαρχο ρόλο στην παραγωγή και στον καθορισμό των τιμών παίζουν αμερικανικές εταιρείες. Κολοσσοί πολυεθνικοί που έχουν αγοράσει τεράστιες εκτάσεις γης διοχετεύουν τα αφορολόγητα προϊόντα τους στις ευρωπαϊκές αγορές σε χαμηλές τιμές σε βάρος των ευρωπαίων παραγωγών. Εξηγείται έτσι και το ενδιαφέρον των αγγλοσαξόνων για την Ουκρανία!

Η Ολλανδία πνίγεται λένε στο άζωτο και με εντολή κομισιόν υποχρεούται να σφάξει τα τετράποδα και τα πτηνά της! Αν το ολλανδικό πείραμα πετύχει, θα χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν ισχυρή κτηνοτροφία και που, με πρόσχημα τους ρύπους, αυτή «πρέπει» να μειωθεί σημαντικά...

Χρειάζεται να διακρίνεις, πίσω από τις «αγωνίες» για το περιβάλλον των «ευαίσθητων» ευρωπαίων «ηγετών», ποια νέα κερδοφόρα «καταπράσινη» μπίζνα θα αντικαταστήσει τους καταραμένους «ρύπους του αζώτου» μετά την σφαγή των βοοειδών. 

Με επενδυτές δισεκατομμυριούχους η αμερικανική εταιρεία “Upside Foods” ξεκίνησε την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος με ένα ετήσιο αρχικά δυναμικό 400.000 κιλών! Παράλληλα δημιουργεί εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι εξπέρ της «πληροφόρησης» πλασάρουν τα οφέλη του εργαστηριακού κρέατος και με «ανακοινώσεις επιστημονικών συνεδρίων»! Ίδια μεθοδολογία μ’ εκείνη με την οποία σέρβιραν τα οφέλη από τη βρώση κατσαρίδων, κίτρινων σκουληκιών και σειρά άλλων μενού με ποικιλίες εντόμων!

Πόσο ακόμα οι ευρωπαίοι πολίτες θα ανέχονται τους ρυπογόνους εξουσιαστές τους, αυτούς που τείνουν να καταστήσουν την ΕΕ την 51η πολιτεία των ΗΠΑ; Γεγονός που καταγγέλλουν και τα πλακάτ των Βέλγων αγροτών: «Λεφτά για τους αγρότες και όχι για τον Ζελένσκι». Όμως, οι 27 επιφυλάσσουν για τους ευρωπαίους πολίτες  μόνο λιτότητα...

«Ανησυχούν», οι ηγέτες της ΕΕ, για τον ρόλο της ακροδεξιάς στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τους «τρομάζει» η εικόνα της Λεπέν πάνω σε τρακτέρ, ως μια νέα εκδοχή της Ζαν ντ' Αρκ. Και η Μελόνι, ένθερμη θαυμάστρια του Μουσολίνι, προασπίζεται - με πάθος τώρα ως πρωθυπουργός - την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, στέλνοντας τους καραμπινιέρους της να φράξουν την είσοδο των Ιταλικών τρακτέρ στις αουτοστράτες.

Η ακροδεξιά, ιστορικό εργαλείο του συστήματος...

 

Σχόλια