‘Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας’

Στο στρατιωτικό μνημόνιο ΗΠΑ-Ελλάδας, που ορίζει μία ποιοτικά και ποσοτικά ανεπανάληπτη πρόσδεση της χώρας στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αναφέρεται το σύντομο σημείωμα του φίλτατου Γιώργου Ρούση που αναπαράγουμε. Η περίφημη έκφραση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, που οφείλει την ιστορικότητά της ως συμπύκνωση της υποταγής της χώρας  εκείνα τα χρόνια μοιάζει φτωχή για να αποδώσει την στρατιωτική ‘ενοποίηση’ των δύο χωρών…


Ενώ τα τύμπανα και οι σάλπιγγες του ιμπεριαλιστικού  πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά,  η κυβέρνηση στο δρόμο που της άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει όλο και πιο άμεσα τη χώρα μας σε αυτόν,  και μάλιστα σαν  αιχμή του  δόρατος του Αμερικανικο - Νατοικου  ιμπεριαλισμού.

Έτσι όπως κάποτε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα του είπε : «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»,

Σήμερα

 Στη βάση  των Μνημονίων  Συνεργασίας μεταξύ  των υπουργείων Άμυνας, ΗΠΑ και Ελλάδας,  ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό θα ενταχθεί στον Στρατό των ΗΠΑ!!!

Παράλληλα  η  ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» είχε την πρώτη της εμπλοκή χθες Τετάρτη 13  του Μάρτη στον Κόλπο του Άντεν στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES.

Αντισταθείτε και

οπως μας καλούν  να πράξουμε ο Boris Vian, και ο Serge Reggiani, μ' ένα τραγούδι που είχε απαγορευτεί ως αντιπατριωτικο στην "Δημοκρατική" Γαλλία  την περίοδο του πολέμου της Αλγερίας, αρνηθείτε κάθε συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο.



Παραθέτουμε τους αρχικούς στίχους και την μετάφραση, που πραγματοποιήσαμε στο πρωτότυπο κείμενο



Σχόλια