ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!


Ο φίλτατος Δημήτρης Λεβέντης περιγράφει με εύλογη οργή την καταλήστευση και καταπάτηση της Κερκυραϊκής γης που προσφέρθηκε και προσφέρεται αυτούσια στον βωμό της …’ανάπτυξης’. 
Το ζήτημα διαδραματίζεται στην Κέρκυρα αλλά η ουσία του υπερβαίνει σαφώς τα Κερκυραϊκά αλλά και τα Ελληνικά πολιτικά πλαίσια. 
Τα κομμάτια των αιωνόβιων δέντρων στην παραλία της Δασιάς, που προσφέρονται πλέον μόνον για μπάρμπεκιου ή για βραδιές κοντά στο τζάκι είναι ακόμα εκεί για να κλαίνε την βία, την βαρβαρότητα, των ωμή θηριωδία σε βάρος πανίδας και χλωρίδας του πλανήτη από το …θνήσκον και γι’ αυτό αγριότερο θηρίο, τον καπιταλισμό…

Το κείμενο του Δημήτρη αρχίζει με το αγαπημένο και σε μάς ποίημα του Ζοζέ Σαραμάγκου, το γεμάτο πόνο και φρίκη για την λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων. Παραθέτουμε.

 

"Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,

ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,

ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,

ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,

ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,

ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,

ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,

ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,

παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων

σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου...

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ!"

(Ζοζέ Σαραμάγκου, Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998

ποίημα απο"τα τετράδια του Λανζαρότε" (1993-1997)*


Για μια ακόμη φορά οι στίχοι του Νομπελίστα ταιριάζουν στα τεκταινόμενα στο νησί.

Το Club Med, η Ακρόπολη του ελληνικού τουρισμού λεηλατήθηκε από τους αδίστακτους Ανδρεάδηδες και τους υπερπόντιους πατρώνες τους.

Αφού βρήκαν τα κάνουν.

Η Αγγελική-Λάσκαρη Φαιτά σε αναρτησή της επισημαίνει την επαναλαμβανόμενο αίσχος των σταρχιδιστών "επενδυταράδων "που καταπατούν και καταστρέφουν το δημόσιο χώρο και πλούτο.

Η δυάδα Κράτσα - Μερόπης με τρόπο κατάπτυστο την περίοδο της πανδημίας παρέδωσε τζάμπα τα 70 στρέμματα που ανήκαν στον Δήμο.

Επί της ουσίας δεν έγινε κανένας έλεγχος. Ολα ενεργήθηκαν επιδερμικά κατά την διάρκεια του ανασκολπισμού που κανένας φορέας ή κόμμα ή οργάνωση δεν μπόρεσε η δεν θέλησε να συγκρατήσει σοβαρά να καταγγείλει με εργαλεία που υπάρχουν την ανομία, το αίσχος, την περιφρόνηση.

Καιρός να ξεμουδιάσουμε λίγο να κουνηθούμε.

Γιατί αυτός ο βιασμός μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Όσες/οι ενδιαφέρονται ας απευθυνθούν στην σελίδα μας.

https://www.facebook.com/groups/taparaponasoustodimarxo/posts/6655140867919912

 

Aggeliki Laskari-FaitaΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Σήμερα κόπηκαν από την όμορη ξενοδοχειακή μονάδα κάποια τελευταία αιωνόβια πεύκα στην παραλία της Δασιάς, έτσι γιατί πειράζουν την αισθητική, γιατί εκεί κάτω από την σκιά τους συχνάζουν απλοί πολίτες το καλοκαίρι και κάποιους ενοχλούν. Δεν ξέρω αν για τα δέντρα που βρίσκονται στην αιγιαλίτιδα ζωνη είναι αρμόδιος ο Δήμος, η κτηματική, η δασική υπηρεσία, η περιφέρεια ή ότι άλλο, αυτό που ξέρω είναι ότι χάνουμε σιγά σιγά την ταυτότητα του νησιού και είναι κρίμα.

 

 

* «Η αριστερά δεν έχει την παραμικρή γαμημένη... ιδέα σε ποιόν κόσμο ζει!»

Πριν μερικά χρόνια ο νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου σε μία συνέντευξη του σε λατινοαμερικανική εφημερίδα προέβη σε μία δήλωση που ταρακούνησε τον κόσμο της Αριστεράς, στην οποία ο ίδιος ήταν ενταγμένος ως μέλος του Πορτογαλικού ΚΚ από το 1969 έως και τον θάνατό του το 2010. (Λ.Σταυρόπουλος, Το Βήμα της Κυριακής, 30-4-2011)

 

  

Σχόλια