Η Ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα...


Οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις στα Αμερικάνικα -και όχι μόνον- πανεπιστήμια συνιστά μία γενναία κατάθεση  στην παγκόσμια τράπεζα ανθρωπιάς, που απειλείται με …πτώχευση.  Η κλιμάκωση και η διάδοση της αντίδρασης των νέων γεμίζει ελπίδα…

Στο θέμα αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη, που παραθέτουμε.

 

Από τον Απρίλη του ’68 με την κατάληψη των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη ενάντια στον βρώμικο πόλεμο του Βιετνάμ, απέχουμε 56 ολόκληρα χρόνια. Μια απόσταση μεγάλη αλλά ως ιστορικός χρόνος μια ανάσα.

Τότε που οι ΗΠΑ είχαν αναλάβει να «ολοκληρώσουν» στο Βιετνάμ αυτό που οι Γάλλοι μετά από μια μακροχρόνια (1884) εκεί αποικιακή τυραννία, δεν τα κατάφεραν και τόβαλαν στα πόδια, όταν οι ερυθροί Βιέτ Μινχ ύψωσαν τη σημαία τους πάνω στο γαλλικό αρχηγείο του Ντιέν Μπιέν Φου!

Και οι αμερικανοί έφυγαν «νύχτα» από το Βιετνάμ ηττημένοι από τους Βιέτ Κονγκ, αφού κατέκαψαν τη χώρα με ναπάλμ και την ψέκασαν με 50 χιλ. τόνους δηλητήριο διοξίνης. Αποτέλεσμα πάνω 3 εκ. δολοφονημένοι Βιετναμέζοι και 58 χιλ. νεκροί αμερικανοί, θυσία στα ιδανικά του καπιταλισμού.

Σήμερα φοιτητές αλλά και καθηγητές δεκάδων κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, από τη μια ακτή των ΗΠΑ στην άλλη, τιμούν αυτές τις αντιπολεμικές παραδόσεις, οργανώνοντας δυναμικές κινητοποιήσεις, κατά των σιωνιστών που δολοφονούν αμάχους στη Γάζα, με την εξοπλιστική και ηθική συμπαράσταση δυτικών ηγετών.

Με ανάρτησή του ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας του στο εξεγερμένο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, περιγράφοντας παράλληλα στιγμές που ζει ο ίδιος και η πόλη μέσα από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Φοιτητές του Columbia αποδοκίμασαν την περασμένη Τετάρτη τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον. Είδα, λέει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές και την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας με τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί, συνεχίζει ο Ιωαννίδης, η «ανάκριση» της προέδρου από επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα της έγινε η παρατήρηση ότι δε διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δε θα το ήθελα.»

Και μετά αγγλοσάξονες και ευρωπαίοι μιλάνε για φανατικούς μουσουλμάνους και θεοκρατικό Ιράν. Αγκαλιάζουν όμως τους ακροδεξιούς εβραίους Χαρεντί! Βέβαια το «σύστημα» έχει λόγους να ξεχωρίζει τους «χρήσιμους» Θεούς από εκείνους που  πολεμάει για να πουλάει όπλα, κυνηγώντας... τρομοκράτες!

Οι φοιτητές απαιτούν να βγουν στο φως στοιχεία χρηματοδοτήσεων και «δωρητών» στα ανώτατα ιδρύματα. Το τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) πήρε 11 εκ. δολ. από το Ισραηλινό υπουργείο αμύνης (πολέμου), για παραγωγή drones και συστημάτων καθοδήγησης ακριβείας πυραύλων! Αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν εισπράξει παραπάνω από 375 εκ. δολ. στηρίζοντας το πόλεμο του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.


Το Εβραϊκό Συμβούλιο Δημοσίων Υποθέσεων και ο Συνασπισμός Israel on Campus, συντονίζουν τις φιλοϊσραηλινές «σχέσεις» σε πανεπιστήμια και κολέγια των ΗΠΑ. Ιστοσελίδες όπως το Campus Watch, επιτηρούν τις δημοσιεύσεις φοιτητών-μαθητών αλλά και καθηγητών πανεπιστήμιων για την αποφυγή και αντιμετώπιση εχθρικών σχολίων κατά του Ισραήλεβραϊκού λόμπι. Όμως το σιωνιστικό έγκλημα κυρίως κατά  παιδιών, νηπίων και βρεφών παλαιστινίων, ακυρώνει παγκοσμίως κάθε προπαγάνδα των εβραϊκών λόμπι...

Τις διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια σχολίασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος καταδικάζει τις... αντισημιτικές διαδηλώσεις, καθώς και «όσους δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει με τους Παλαιστίνιους».

Ας μην τον αδικούμε όμως. Ο αμερικανοεβραίος ΥπΕξ κ. Μπλίνκεν ίσως να του μετέφερε από λάθος πως τη γενοκτονία τη διαπράττουν οι Παλαιστίνιοι και όχι οι σιωνιστές του Νετανιάχου... 

  

Σχόλια