Ματιές στην εξωραϊσμένη φρίκη, που μας περιβάλλει

●Το αντιγράφουμε αυτολεξί από τον ιστότοπο efsyn: Η κυβέρνηση επιλέγοντας να μην ενεργοποιήσει για το 2023 τη δυνατότητα ανακούφισης των καταναλωτών που στήριξαν «αφιλοκερδώς» και την περασμένη χρονιά την ενεργειακή μετάβαση με επέκταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, «χάρισε» στα δύο διυλιστήρια «κοινωνικούς πόρους» ύψους 425 εκατ. ευρώ για το 2023, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος τους χρηματοδοτούν τα θηριώδη μερίσματα των δύο ομίλων.

Τα μεγέθη ζαλίζουν, τρομάζουν… Αλλά εμείς φυσικά δεν διαμαρτυρόμαστε… αντίθετα καμαρώνουμε, χειροκροτούμε… Aντε το πολύ-πολύ να ζηλέψουμε!

●  Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι η ‘διάσημη’ πιτσιρίκα που έχει ενεργοποιηθεί και έχει καταγραφεί ως ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος… Και όπως είναι φυσικό, κάθε σοβαρή περιβαλλοντική δράση γίνεται αργά ή γρήγορα, λιγότερο ή περισσότερο αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή. Τότε λοιπόν παρεμβαίνουν οι δυνάμεις προάσπισης της έννομης τάξης για να προασπιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της  ενέργειας.

Η Γκρέτα και η οργάνωση Extinction Rebellion κατήγγειλε την επιδότηση της εξόρυξης ορκυκτών καυσίμων πραγματοποιώντας αποκλεισμό αυτοκινητόδρομου στην Ολλανδία… Και η δημοκρατική αστυνομία, της δημοκρατικής Ολλανδίας, την βούτηξε με δημοκρατικές διαδικασίες και την μετέφερε με δημοκρατική κλούβα στα δημοκρατικά κρατητήρια. Δημοκρατική, που είναι η ΕΕ.

● Με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, από την υπουργό Πολιτισμού, προχωρούν τα έργα, που αφορούν τη δυτική πρόσβαση στην Ακρόπολη. Διαμαρτύρονται οι αρμόδιοι αλλά νομίζουμε, πως δεν έχουν δίκιο…. Ισα-ίσα, που τέτοιες πρωτοβουλίες ανάμεσα στο ΥΠΠΟ και ιδιωτικές εταιρείες είναι μία λαμπρή απόδειξη της αφοσίωσης της πολυχρονεμένης μας στο πνεύμα της φιλελεύθερης ανάπτυξης… Με τον γνωστό σεβασμό στην εθνική μας κληρονομιά, βεβαίως, βεβαίως… Εξάλλου έχουν να μιλούν το μετρό της Θεσσαλονίκης και ο τσιμεντόδρομος στην Ακρόπολη… Περιμένουμε και άλλα με μεγάλη προσδοκία…

● Ένα από τα υπερσύγχρονα τραίνα μας, που τρέχουν πάνω στις υπερσύγχρονες γραμμές του σιδηροδρομικού μας δικτύου και υποστηρίζονται από τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες στήριξης, πήρες φωτιά… Οι μηχανοδηγοί πρόλαβαν και κατέβηκαν και το συμβάν δεν είχε συνέχεια… Εγκυρες πληροφορίες της ΦΑΙΑΚΙΑΣ αποδίδουν την φωτιά στο κλίμα υψηλής εκσυγχρονιστικής θερμοκρασίας, που περιβάλλει τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες… Ιδιαίτερα μετά από το …’κατόρθωμα’ των Τεμπών, η στήριξη της κυβέρνησης στα ιδιωτικοποιημένα μας τραίνα είναι παραδειγματική και συγκινητική… Ιδιωτικοποίηση και κυβερνητική αγάντα είναι οι κύριοι παράγοντες για τα μεγαλεία που γράφονται πάνω στις Ελληνικές ράγες.

● Εξαγγελίες μεγάλων αλλαγών στην αστυνομία από τον πρωθυπουργό τον υπουργό ΠΟ-ΠΡΟ… Ενας άνεμος εκσυγχρονισμού σαλπίζει για την ΕΛΑΣ... Η εξαγγελία είναι …τελείως άσχετη με την κατακραυγή της κοινής γνώμης, που δυσκολεύεται να πιστέψει, ότι μία κοπέλα 28χρονών έχει πάει στο αστυνομικό τμήμα για να προαναγγείλει τον θανάσιμο κίνδυνο. Είναι στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης της δημόσιας ζωής μας και των θεσμών, που την διαφεντεύουν (υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, κοινωνική πρόνοια, προστασία της ασφάλειας και της ζωής των πολιτών)… Ολων αυτών των μεταρρυθμίσεων, που βιώνουμε κάθε μέρα με τις χιλιάδες διορισμών υγειονομικών γιατρών, δασκάλων, καθηγητών… Το μαζικό χτίσιμο, τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό σχολείων, νοσοκομείων…

Η δολοφονία της Κυριακής απλά συνέπεσε…

Αυτά και τόσα άλλα παρόμοια είναι που μας κάνουν φανατικούς υπερασπιστές της αστικής δημοκρατίας, την οικονομίας της αγοράς, του …’υγιούς’ ανταγωνισμού…

Και καλή μας νύχτα…   

 

 

Σχόλια