ΧΑΝΟΜΑΙ....

Το κείμενο του Δημήτρη Λεβέντη το παρουσιάζουμε αυτούσιο σαν κατάθεση οργής και φρίκης για έναν άθλιο κόσμο, που ορίζει τις συντεταγμένες της ζωής μας…


ΧΑΝΟΜΑΙ…

Η πέμπτη κατα σειρά γυναικοκτονία εντός του έτους.

 

Έσβησε΄ γιά πάντα το χαμόγελο της Κυριακής Γρίβα....

Το φως από αυτά τα λαμπερά μάτια το αφαίρεσε κάποιος που ανδρώθηκε θεωρώντας πως μια γυναίκα δεν δικαιούται να πει ΟΧΙ... Να πει : δ ε ν    γ ο υ σ τ ά ρ ω!

Το προχτεσινό έγκλημα έγινε όχι μόνο γιατί ένας καβλάντες φασιστοειδής την θεωρούσε κτήμα του και είχε ως άντρακλας το απόλυτο δικαίωμα στη ζωή και το θάνατό αλλά γιατί συνέργησε απροκάλυπτα η Ελληνική Αστυνομία δείχνοντας σε ποιά πλευρά στέκει στις περιπτώσεις έμφυλης και ενδοικογενειακής βίας.

Τούτο προκύπτει από τον παρακάτω συγκλονιστικό, σοκαριστικό διάλογο.

Μόλις έχει βγει από το τμήμα και το κορίτσι μιλάει με έναν αστυνομικό, ζητώντας ένα περιπολικό να την προστατεύσει από τον πρώην σύντροφό της.

Κυριακή: Γεια σας. Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Αστυνομικός: Ναι

Κυριακή: Χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά.

Αστυνομικός: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

Κυριακή: Ορίστε;

Αστυνομικός: Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

 Του έχετε κάνει μήνυση;

Κυριακή: Όχι

Αστυνομικός: Αυτός για ποιο λόγο είναι εκεί;

Κυριακή: Δεν ξέρω, ήταν και χθες εκεί.

Αστυνομικός: Με σκοπό να σας ασκήσει βία.

Αστυνομικός: Βρίσκεται δίπλα. Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

Θύμα: ΧΑΝΟΜΑΙ ...ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ....ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.....!!

Αστυνομικός: Ο πρώην;

Θύμα: Ναι. Είναι εδώ

Αστυνομικός: Οπότε να το στείλω εκεί το περιπολικό;

Φίλος 28χρονης: Τρέξτε, τη σκότωσε… την σκοτώνει... ασθενοφόρο, γρήγορα...

Αστυνομικός: Με ακούτε;

Ακούγονται οι κραυγές του κοριτσιού από τις 5 μαχαιριές που δέχεται…το κορίτσι πέφτει και ξεψυχά μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, το τηλέφωνο πέφτει κι αυτό από τα χέρια της και παραμένει ανοιχτό 9,5 λεπτά μετά την επίθεση...

Ολα έχουν καταγραφεί...

Το κορίτσι πέθανε σε ...ζωντανή σύνδεση.


 

Δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος... Η δολοφονία της Κυριακής η πέμπτη μέσα στη χρονιά είναι αποτέλεσμα της επικρατούσας, αντιδραστικής ιδεοληψίας για την ανδροκρατία σε μία καθυστερημένη, οπισθοδρομική κοινωνία.

Φυσική συνέπεια είναι η σταθερή στρατηγική αδιαφορία κράτους και κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στην έμφυλη βία! Χαρακτηριστικά: Ενώ δεν υπήρχε ούτε μισός χωροφύλακας να βοηθήσει την κοπέλα, χτές δεκάδες πάνοπλοι ματάδες βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος για νά εμποδίσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Αυτοί, το τελευταίο σώμα, που θα ήταν πραγματικός σύμμαχος σε κατατρεγμένες γυναίκες και γενικά σε κατατρεγμένους, είναι ποτισμένο στον ρατσισμό και τον σεξισμό από τον οποίο θύματα του είναι και μεγάλο μερίδιο των γυναικών που είναι μέλη του.

Το σώμα που κάλυψε καραμπινάτη περίπτωση βιασμού σε αστυνομικό του τμήμα και κατηγόρησε το θύμα.

Το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και το “έχω δικαίωμα να σου γαμήσω ότι έχεις και δεν έχεις λόγω της ανώτερης θέσης μου”, είναι κοινό χαρακτηριστικό και των μπάτσων και των κακοποιητών και δολοφόνων γυναικών

Οι βλογημένες από την Εκκλησία σάπιες αξίες και νοοτροπίες που οδηγούν στους βιασμούς και τις δολοφονίες γυναικών υπάρχουν στο ακέραιο και στο ίδιο το αστυνομικό σώμα που υποτίθεται ότι έχει την ευθύνη να τις προστατεύσει.

Κι έπεται η άλλη αρχή εξουσίας το δικαστικό σώμα που θα καλύψει κάθε αστυνομική αυθαιρεσία και θα προστατεύσει κάθε εγκληματία που έχει οικονομική δύναμη και πολιτικές διασυνδέσεις.

Δεν ζούμε απλά μες τα σκατά… Βράζουμε στη χύτρα με τα αιματοβαμμένα λύματα.

 

Σχόλια