Το χρηματιστήριο του «φόβου»!


ο φόβος κρατάει τα έρημα’ δηλώνει σοφή λαϊκή παροιμία  και αυτό το γνωρίζουν άριστα και το χειρίζονται ακόμα πιο …’άριστα’ τα επιτελεία συνεχούς και μαζικής τρομοκράτησης, ώστε τα πλήθη να παραμένουν πειθαρχημένα και ελεγχόμενα…

Ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης μας δίνει αρκετά παραδείγματα της παγκόσμιας επιχείρησης τρομοκράτησης σε βάρος των λαών στο άρθρο του που ακολουθεί… 


Ένας τεράστιος μηχανισμός, με ασύλληπτες δυνατότητες παραγωγής εικονικής πραγματικότη
τας, παρουσιάζει έναν κόσμο ανάποδα! Στρατιές εξειδικευμένων σε κοπτοραπτική ειδήσεων και αφηγήματα μιας δυτικής ελίτ που αναφέρονται στο συνασπισμό των δυτικών εναντίον «τρομοκρατών», όπως τώρα στη Γάζα…

Στις 20 του περασμένου Μάρτη συμπληρώθηκαν 21 χρόνια – 20 Μαρτίου 2003 – από την εισβολή των προθύμων κρατών υπό την ηγεσία των G. Bush των ΗΠΑ και T. Blair της Μ. Βρετανίας, στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν. Προηγήθηκε η 11η  Σεπτέμβρη 2001 με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Πολλά ειπώθηκαν τότε, και όσα από αυτά ξέφευγαν από το κυρίαρχο αφήγημα μιας αεροπειρατείας τρομοκρατών, χαρακτηρίστηκαν συνωμοσιολογίες. Το τρομακτικό συμβάν αποτέλεσε «δώρο» κυριολεκτικά εξ ουρανού για όσους είχαν ήδη ξεκινήσει, ελλείψει πλέον «κομουνιστικού κινδύνου», να δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στον παγκόσμιο «φόβο» της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με μελέτη του 2021 από το Ινστιτούτο “Watson for International and Public Affairs”, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ που ξεκίνησε μετά την επίθεση στους «Δίδυμους Πύργους», προκάλεσε ένα προσφυγικό κύμα 38 εκ. ανθρώπων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και το θάνατο αναρίθμητων αμάχων.

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται πως το κυνήγι της τρομοκρατίας έχει ένα κόστος που ξεπερνάει τα 8 τρισ. δολάρια! Αυτά τα πλήρωσαν οι λαοί των προθύμων κρατών, αλλά κυρίως εκείνοι οι δύσμοιροι που είδαν λεηλατημένες τις πατρίδες τους από τους «κυνηγούς» των τρομοκρατών. Τελικός απολογισμός είναι τα ασύλληπτα κέρδη καπιτα-ληστών και οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, στις χώρες που κυνηγούσαν… τρομοκράτες!

Όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο η «απειλή της χρεοκοπίας», χρηματοδοτήθηκαν μια, δυο και τρεις φορές οι ιδιωτικές τράπεζες με δημόσιο χρήμα. Ο φόβος του λαού σκέπασε το έγκλημα κλοπής της λαϊκής περιουσίας, όπως εκείνες των ασφαλιστικών ταμείων. Βουβή θυσία στη σωτηρία ιδιωτικών συμφερόντων.

Με πρόσχημα τις απειλές του Ζελένσκι πως: «ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Κίεβο…», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζώστηκε τ’ άρματα δηλώνοντας πως: «Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο…»
Τη γραμμή είχε δώσει από το 2019 η Φον Ντερ Λάιεν… Η παραγωγή φόβου για έναν μελλοντικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της ΕΕ ανοίγει ευκαιρίες για τρελά κέρδη σε ιδιώτες, από μια ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία πάντα με κρατικά κεφάλαια που αυτά θα προορίζονταν για υγεία, παιδεία κλπ.

Όμως τους πήρε τη «μπουκιά» από το στόμα προχθές ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ με την πρόταση-διαταγή για ένα ταμείο των μελών της συμμαχίας 100 δισ. ευρώ για στήριξη στο Κίεβο!  

Ο φόβος του Covib-19 έδωσε ευκαιρία για μια γιγαντιαία παραγγελία εμβολίων από την Ούρσουλα της ΕΕ στη Pfizer, που ξεπέρασε ακόμα και τα 20 δισ. ευρώ!

Σήμερα Ευρωπαίοι εισαγγελείς αναλαμβάνουν τη βελγική έρευνα για το Pfizergate, εξετάζουν κείμενα μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του αφεντικού της Pfizer, Μπουρλά. Αυτή τη χρυσοφόρα παραγγελία εμβολίων είχαν καταγγείλει η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Ίσως να είναι και αυτό μια από τις αιτίες που η Κομισιόν, με προεξάρχουσα την φον ντερ Λάιεν, χαρακτηρίζει λαϊκιστές τους ηγέτες αυτών των χωρών! Ωστόσο, μετά την πρόσφατη εκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στη πρωθυπουργία της Πολωνίας, η χώρα του απέσυρε την καταγγελία.

Ο Φόβος σε όλες τις μορφές, αποδίδει ολοφάνερα ασύλληπτα κέρδη στους χρυσοδάκτυλους του συστήματος. Και το κυριότερο, με τους φοβισμένους υπηκόους να κρατούν τα κεφάλια μέσα!

 

Σχόλια