Ευτυχώς, κηρύχθηκε παράνομη…

…Η απεργία των σιδηροδρομικών…


Θα ήταν σκάνδαλο και πρόκληση η πραγματοποίηση αυτής της απεργίας!

Θα αποτελούσε κατάφωρη προσβολή στο περί δικαίου αίσθημα!

Θα καταχωρούνταν ως ύβρις προς τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες!

Θα συνιστούσε υπόσκαψη των θεμελίων της κοινωνίας μας!

Θα δημιουργούσε ολέθριο προηγούμενο με κίνδυνο να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου!

Εντούτοις, επειδή δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε τους φίλτατους αναγνώστες της ΦΑΙΑΚΙΑΣ παραθέτουμε άμεσα το σύνολο των απαράδεκτων και κατάπτυστων αιτημάτων της ύπουλα προετοιμαζόμενης απεργιακής κιντοποίησης…

Η ΦΑΙΑΚΙΑ τολμάει να παραθέσει το επαίσχυντο κείμενο των αιτημάτων…Παρ’ ότι δεν υποτιμά την ιερή οργή και αγανάκτηση, που θα καταλάβει τους φίλους μας σαν το διαβάσουν  Εχουμε, λοιπόν και λέμε:

 

●Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Αμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.

 

●Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.

 

●Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.

 

●Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια, από κορμούς δέντρων, κλπ που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.

 

●Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.


Τί χρείαν έχουμε μαρτύρων, για την ανάγκη αυστηρής καταδίκης τέτοιων απαράδεκτων προθέσεων και επιθυμιών…

Από πού και ως πού, κύριοι σιδηροδρομικοί, θέλετε να διαταράξετε την φιλελεύθερη δημοσιονομική μας ευρυθμία με σπατάλες πολύτιμου χρήματος σε περιττούς και πολυτελείς εκσυγχρονισμούς του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας;

Τί μας χρειάζεται ο σιδηρόδρομος, όταν έχουμε καινούργιους αυτοκινητόδρομους, κατάλληλους να δέχονται τα πανάκριβα οχήματά μας και να προσφέρουν συχνότατα μακάβριες εικόνες ανθρωποκτονιών, που τις ζηλεύουν και οι καλύτερες παραγωγές δράσης του Χόλυγουντ;

Γιατί, πρέπει να πληρώσει ο Ελληνικός λαός τα συστήματα τηλεδιοίκησης, που ζητάνε οι σιδηροδρομικοί, όταν με το τηλέφωνο και τη ντουντούκα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας μια χαρά;

Τί να τις κάνουμε τις επενδύσεις σε τροχαίο υλικό;;; Λεφτά πεταμένα;;;

Για όλους αυτούς τους προφανείς λόγους εθνικού συμφέροντος προσέφυγε η Hellenic train στην δικαιοσύνη κατά της απεργίας και δικαιώθηκε…

Είναι μία στοιχειώδης ικανοποίηση για την επενδύτρια Εταιρεία, που από την ημέρα, που ανέλαβε τα Ελληνικά τραίνα κάνει ό,τι μπορεί για την άνεση και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Γι’ αυτό εξάλλου αν συμβεί και κανένα ‘ατυχηματάκι’ τύπου Τεμπών δεν φταίει κανείς!!!

Εμείς από την κυβέρνησή μας περιμένουμε να συνεχίσει να διοχετεύει τα λεφτουδάκια μας προς την …υγιή επιχειρηματικότητα. Για να μην αφήσουμε κορφή και κορφή χωρίς ανεμογεννήτριες… Για να γεμίσουμε τα χωράφια με φωτοβολταϊκά, όπου λάχει και όπου συμφέρει τους …‘επενδυτές’.

Για να μπορέσει επιτέλους να αναπτυχθεί η ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση, η ιδιωτική νοσοκομειακή υποδομή, οι ιδιωτικές συγκοινωνίες… Και για να θυμηθούμε τον λόγο του Ζοζέ Σαραμάγκου, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση:

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε.      

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε και την σύλληψη των συνδικαλιστών αλλά ίσως αυτό αντιστρατεύεται την γνωστή φιλεργατικότητα, ανεκτικότητα και ανθρωπισμό του συστήματος…

 

  

Σχόλια