ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ...


Η Κερκυραμάς στις δόξες της!!! Το φορολογικό σκάνδαλο, που φαίνεται, ότι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, μας έφερε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας… Σκάνδαλο, που θυμίζει και άλλα προηγούμενα, που γνώρισαν τον δρόμο της συγκάλυψης, της συσκότισης και της αμνήστευσης…

Για αυτά όλα και άλλα σχετικά γράφει ο φίλτατος Δημήτρης Λεβέντης στον άρθρο του, που παραθέτουμε.


Άστραψε και βρόντηξε ο δοίκας της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων George Pitsilis γκρήκ αμέρικαν δικηγόρος που ήρθε να βάλει επιτέλους τάξη στα δημοσιοοικονομικά της ελλαδίτσας.

«Το έχουμε πει και το εννοούμε: Δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς», δήλωσε με αφορμή την ανακάλυψη του τέρατος της αποκαλύψεως που φώλιαζε μέσα στην Εφορεία της πάναγνης παρθένας Κερκυραμάς.

Τέτοια φαινόμενα, χρηματισμού, διαφθοράς, κάλυψης φραγκάτων, τα γεννά το ίδιο το σύστημα του εκάστοτε κομματικού κράτους, είναι συνακόλουθα γεννήματα της ύπαρξής του και της ψευτιάς που διαλαλεί, ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι προϊόν της «ανώμαλης» περιόδου των μνημονίων.

Η «ανεξαρτησία» της είναι ανεξαρτησία από τον δημόσιο έλεγχο.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ έχει προικιστεί με την υπερεξουσία να νομοθετεί επί της ουσίας, με εγκυκλίους και ρυθμίσεις που προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο, ούτε καν σε έλεγχο από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το περιστατικό της Κέρκυρας δεν ήρθε τυχαία αυτή την στιγμή μαζί με άλλα άφθονα παρόμοια…Θα χρησιμοποιηθεί από τους κυβερνητικούς νεοφιλελευθερους για να ρίξει στάχτη στα μάτια για την προετοιμασία των όρων όχι απλώς για την περαιτέρω «αποδημοσιοποίηση» της ΑΑΔΕ αλλά και για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών του φορολογικού μηχανισμού.

Προς το παρόν το υπουργείο μιλάει για εφαρμογή και στις εφορείες του «μοντέλου ΕΦΚΑ», όπου ήδη έχουν μπει ιδιώτες και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ομως, όλες οι έως σήμερα κινήσεις της ΑΑΔΕ και του υπουργείου προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να «πακετοποιηθούν» όλες οι λειτουργίες του φορολογικού μηχανισμού και έτσι να είναι ώριμες να αποδοθούν σε ιδιώτες.

Η πρόσληψη ιδιωτών που θα λειτουργούν ως «κεφαλοκυνηγοί», προβλέπεται από τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Παράλληλα, επιτρέπει και τις εφόδους των φοροεισπρακτόρων στα σπίτια των οφειλετών του δημοσίου.

Η υπερεπίσπευση της υπερσυγκέντρωσης του φορολογικού μηχανισμού (κατάργηση εφοριών και δημιουργία των ΚΕΒΕΙΣ, ΚΕΦΟΚ και ΚΕΦΟΔΕ) και η «βίαιη» ψηφιοποίηση είναι ακριβώς η κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους για τη δημιουργία κατάλληλων «πακέτων», έτοιμων για παραχώρηση στους ιδιώτες.

Το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην εφορεία Κέρκυρας μοιάζει με μαθητική παρέα που παίζει κρυφτούλι μπροστά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για  συναλλαγές σε ταμπλώ εκατομμυρίων και όχι σε μικροποσά εξήντα και σαράντα χιλιάδων.

Μόλις προχθές κατατέθηκε πολυσέλιδο πόρισμα 350 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με απάτη τύπου «καρουζέλ». Σ΄αυτήν εμπλέκονται επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας και κορυφαίο στέλεχος τράπεζας που έχει διαδρομή και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Συμμετέχουν και άλλοι 140 μπιζναδώροι που εκτιμάται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με 35 εκατ. ευρώ χρησιμοποιώντας ένα πολυδαίδαλο σύστημα εικονικών συναλλαγών.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τη λίστα των χρηματισμών, της φοροδιαφυγής, της ευνοιοκρατίας;

Τη Ζήμενς, την Νοvartis, την JP Morgan με τα αποδομημένα ομόλογα του Δημοσίου;

Πολλά τα αίσχη τους, πάμπολλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Και τώρα έρχονται οι ίδιοι και απολογούνται περίπου ως εξής :

Αφού ο κρατικός μηχανισμός που εμείς τον χτίσαμε με τα δικά μας παιδιά είναι διεφθαρμένος, ας τον αλλάξουμε με ιδιωτικούς μηχανισμούς που θα επιλέξουμε πάλι εμείς και θα σας κυνηγάει καλύτερα !!!

ΥΓ : Εγείρονται κάποια ερωτήματα στην συγκεκριμένη υπόθεση :

- Αληθεύει ότι ο προφυλακισμένος υποδιευθυντής ήρθε φυτευτός στους κορυφούς με το σπρώξιμο κορυφαίου συμπολίτη πολιτικού ανδρός;

- Αληθεύει ότι στήθηκε και λογιστικό παραμάγαζο στην Λευκίμμη; -Αληθεύει πώς τουλάχιστον δύο από τους "εξαπατηθέντες" επιχειρηματίες είχαν συμμετοχή στο τοκογλυφικό κύκλωμα των 62 συλλήψεων, όπου την νύφη την πλήρωσαν δύο χαρτοπαίχτες και άλλοι δύο αθίγγανοι;

- Οι καλοί επιχειρηματίες περί ων ο λόγος υπέπεσαν σε αδικήματα αφού τραμπούκωναν τους κακούς ή είναι ‘αθώες περιστερές’, που παραπλανήθηκαν από τον έμπιστο λογιστή τους σαν τις μωρές παρθένες;

 

Σχόλια