H 'ΦΑΙΑΚΙΑ' από smartphone…

Όπως πολύ σωστά μας υπέδειξε φίλτατος επισκέπτης της ΦΑΙΑΚΙΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενδιαφέρονται, πραγματοποιούν τις επισκέψεις τους από κινητό…

Αναγνωρίζοντας την ορθότητα της υπόδειξης θα επιχειρήσουμε πολύ επιγραμματικά να σας διευκολύνουμε, αφού έχουμε κάνει μάλιστα την κατάλληλη για αυτό τον σκοπό αναδιάταξη της ύλης του blog.

Την επιείκειά σας. Τον τελευταίο καιρό καθήσαμε και 'μάθαμε' λίγη γλώσσα προγραμματισμού HTML. Πολλές ιδέες τις βρίσκουμε έτοιμες στο διαδίκτυο και τις προσρμόζουμε αρκετά... Ετσι έχει προκύψει η σημερινή μορφή της ΦΑΙΑΚΙΑΣ.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν...

Θα κάνουμε την περιγραφή με βάση τις δικές μας παραστάσεις από το κινητό XIAOMI MI MAX 3.

Όταν, λοιπόν, επισκέπτεστε την ΦΑIAKIA αυτή είναι η αρχική εικόνα… Αντιστοιχεί στο κεντρικό τμήμα της ΑΡΧΙΚΗΣ σελίδας. Με scrolling μπορείτε να την δείτε …πατόκορφα.  

_______________

Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε εικονίδιο στην οθόνη του κινητού σας ώστε να μπαίνετε εύκολα και κατευθείαν, πατήστε στις 3 τελίτσες (πάνω δεξιά, τις κυκλώσαμε με κόκκινο). 


Τότε θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη:


Και εδώ έχουμε κυκλώσει με κόκκινο την κατάλληλη επιλογή (Προσθήκη στην αρχ….).

____________

Η επόμενη επιλογή στην ίδια οθόνη: Για υπολογιστή πρέπει να είναι χωρίς κλικ. Αν βάλετε εκεί κλικ στην οθόνη σας θα εμφανιστεί η εικόνα, που βλέπετε αν μπαίνετε από το PC σας, που όμως σε τόσο μικρή οθόνη δεν είναι πρακτική... 


___________

Ολες οι διασυνδέσεις που υπάρχουν στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα λειτουργούν κανονικά. Αν π.χ. πατήσετε πάνω στην γραμμή:  Τι νεώτερο υπάρχει στο blog την εβδομάδα… (Πάλι υπόδειξη με κόκκινη περικύκλωση). 


Θα εμφανιστεί το κείμενο ενημέρωσης στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Κάνοντας προς τα δεξιά μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο και πατώντας πάνω στους συγκεκριμένους τίτλους θεμάτων θα εμφανιστεί (θα σας παραπέμψει) το αντίστοιχο κείμενο…


Ξαναπατώντας το:  : Τι νεώτερο υπάρχει στο blog την εβδομάδα… Το κείμενο ενημέρωσης της ύλης του blog θα φύγει (ΟΝ/OFF  λειτουργία).

Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί στο κινητό σας ολόκληρο το κεντρικό Τμήμα του blog με κάποια μικρο-προβλήματα σε παρακάτω θέματα της ΑΡΧΙΚΗΣ σελίδας (μικρές επικαλύψεις, που δεν δημιουργούν, όμως εμπόδια). Ευελπιστούμε ότι θα τα βελτιώσουμε…

Αν θέλετε να δείτε την δεξιά πλάγια στήλη, από την αρχική οθόνη επιλέγετε τις τρεις οριζόντιες γραμμούλες (πάνω δεξιό τμήμα της οθόνης, πάλι περικυκλωμένες με κόκκινο για υπόδειξη)


Εμφανίζεται τότε η δεξιά πλάγια στήλη.


Μπορείτε να ανεβοκατεβείτε κανονικά την στήλη και να χρησιμοποιήσετε το υλικό, που υπάρχει εδώ. Π.χ. να συνδεθείτε με παλιότερα θέματα των διάφορων σελίδων (ΣΥΝΤΟΜΑ, PDOCAST κ.λ.π.), όπως εμφανίζονται σε κυλιόμενα (προς τα πάνω) μενού… Στα μενού αυτά υπάρχει ΟΛΗ η ύλη των υπόλοιπων πλην της ΑΡΧΙΚΗΣ σελίδων. 




Αν θέλετε να επανέλθετε στο κεντρικό τμήμα της ΑΡΧΙΚΗΣ σελίδας πατάτε πάνω στο Χ που βρίσκεται στο πάνω δεξιό τμήμα της οθόνης σας (το κυκλώσαμε κόκκινο για υπόδειξη).


Μόλις χτες προσθέσαμε μία νέα στήλη, τα 'Αποφθέγματα' βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα μενού ύλης των υπόλοιπων σελίδων. Σας αποκαλύτπει ονόματα, που αν περάσετε το ποντίκι θα αποκαλυφθεί πρωσοπογραφία και κείμενο του αναφερόμενου... Δυστυχώς, για την ώρα δεν λειτουργεί στο κινητό...

Αυτό ήταν!

Ελπίζουμε να σας διαφωτίσαμε και να μην σας πολυσκοτίσαμε…

  


Σχόλια