Ένας κόσμος ανάποδα...

Στην ολοκληρωτική κακοποίηση της πληροφόρησης αλλά και στην διάψευση των προσδοκιών της Δύσης για στρατιωτική και οικονομική καταστροφή της Ρωσίας και την πολιτική της απομόνωση, αναφέρεται το άρθρο του φίλτατου Νίκου Μητσιάλη που παραθέτουμε.

 

Τίτλος δανεισμένος από το θαυμάσιο βιβλίο του πολυβραβευμένου Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο. Στο βιβλίο αυτό ο Γκαλεάνο γράφει πως: «Στο σχολείο του κόσμου απ’ την ανάποδη, το σίδερο μαθαίνει να επιπλέει και ο φελλός να βυθίζεται. Οι οχιές μαθαίνουν να πετούν και τα σύννεφα μαθαίνουν να έρπουν στους δρόμους [...] Οι πιο ανελέητοι καταπατητές της φύσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων ποτέ δεν φυλακίζονται...»

Σχολείο του κόσμου από την ανάποδη, κυρίως μέσω τηλε-εκπομπών με προγράμματα αποχαύνωσης, που τη χρησιμότητα τους είχε συνοψίσει ο Ουμπέρτο Έκο στη φράση: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση!»

Όλοι αυτοί μας διαβεβαιώνουν εδώ και ένα χρόνο πως η χώρα του Πούτιν θα χρεωκοπήσει, θα αναγκαστεί να κάνει στάση πληρωμών, πως οι Ρώσοι θα ξεσηκωθούν ενάντια στην ακρίβεια και στο πόλεμο, αφού δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν ομαδικά, μετά τις κυρώσεις, αυτή τη χώρα με τεράστιες ζημιές για την οικονομία της.

Όμως, παραδόξως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε προχθές ανοδικά τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και προβλέπει ότι το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 0,3% το τρέχον έτος και κατά 2,1% το 2024, σύμφωνα πάντα με την επικαιροποίηση των Παγκόσμιων Οικονομικών Προοπτικών του ΔΝΤ!

Στο σχολείο του κόσμου από την ανάποδη, διεθνείς οικονομολόγοι μας λένε πως τρελά κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα προκύψουν για τις ΗΠΑ.

Όμως, η Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, καλεί αυτές τις μέρες το κογκρέσο να εγκρίνει επειγόντως «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» νέα αύξηση του δημόσιου χρέους της χώρας της που επισήμως ξεπερνά τα 31 τρισ (!) δολάρια. Σε αντίθετη περίπτωση οι ΗΠΑ θα κηρύξουν στάση πληρωμών.

Στο σχολείο του κόσμου από την ανάποδη προσπαθούν να μας πείσουν πως, όταν θριαμβεύσει η «σωστή πλευρά της Ιστορίας», η ζωή μας θα ξαναβρεί την κανονικότητα, με τιμές στα βασικά προϊόντα και σ’ ενέργεια στα προ του πολέμου επίπεδα!

Όμως με χρήση χημικών και γκλομπ αντιμετωπίζονται πρωτοφανείς σε ένταση, έκταση και διάρκεια απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ ευρωπαϊκές χώρες! Εκατοντάδες χιλιάδες βρετανοί εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα για πρώτη φορά μετά το 2014! Το ίδιο και στη Γαλλία, όπου πάνω από ενάμισι εκατομμύριο απεργοί παραλύουν Παρίσι και μεγάλες πόλεις της χώρας, ενάντια στο δόγμα του τραπεζίτη Μακρόν: «περισσότερα χρόνια δουλειάς με λιγότερα χρήματα...»

Το σχολείο του κόσμου από την ανάποδη αναφέρεται στον δυτικό κόσμο ως αποκλειστικό αφεντικό του πλανήτη! Όμως Βραζιλία και Αργεντινή εξετάζουν τη  δημιουργία ενός λατινοαμερικανικού νομίσματος ονομαζόμενου Sur, με σκοπό την «απεξάρτηση από το δολάριο των ΗΠΑ». Χώρες της περιοχής θα κληθούν να συνεργασθούν χρησιμοποιώντας αυτό το νόμισμα.

Ένας κόσμος ανάποδα στην ετήσια σύνοδο του WEF στο Νταβός: Περίπου 2.000 ιδιωτικές πτήσεις για την ελίτ των πειρατών. Θηριώδη τζιπ, λιμουζίνες, συνοδοί πολυτελείας για όλα τα γούστα και τα βίτσια, με λουκούλλεια συμπόσια, «The Dalmore» στα ποτήρια και δόσεις ονείρων!

Εκεί, στη γλοιώδη χλίδα, αποφασίζουν για εμάς. Να ζούμε λιτά, τρώγοντας ρίζες και ασπάλαθους, να μην ανάβουμε θέρμανση και φώτα λόγω ενεργειακής κρίσης και οι δαπάνες για σχολεία, νοσοκομεία και για όσες κοινωνικές παροχές απομένουν ακόμα, να τερματιστούν κι αυτές, λόγω δημοσιονομικών ελλειμμάτων... 

Το σχολείο του κόσμου από την ανάποδη υπολογίζει την «ευημερία» των κατοίκων μιας χώρας με την απάτη του κατά κεφαλή εισοδήματος. Μοιράζει λογιστικά το «λίπος» των χορτάτων και στους αμέτρητους πεινασμένους, χωρίς αυτοί να βλέπουν βέβαια ποτέ αυτό το «κατά κεφαλή λίπος» ως μερίδα στο πιάτο τους!

Ένας κόσμος από την ανάποδη που στηρίζει την «ανάπτυξη» του στην ανελέητη καταστροφή του πλανήτη και των κατοίκων του...

  

Σχόλια